02 / 05 / 2024

Hacı Gedik Hanı butik otel oluyor!

Hacı Gedik Hanı butik otel oluyor!

8 milyon liraya mal olacak restorasyonun iki yıl sürmesi planlanıyor. Projenin mimarı ve aynı zamanda Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Uşak Temsilcisi olan Vedat Özen, "butik otel 60 oda ve 120 yatak olacak.




Hacı Gedik, çalışmalar tamamlandığında bölgenin restore edilmiş en büyük oteli unvanına sahip olacak. 8 milyon liraya mal olacak restorasyonun iki yıl sürmesi planlanıyor. Projenin mimarı ve aynı zamanda Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı Uşak Temsilcisi olan Vedat Özen, "butik otel 60 oda ve 120 yatak olacak.


Bu rakam, günübirlik tur seferleri yapan şirketler için ideal. Otelde ayrıca Türk hamamı, jimnastik salonu, restoran ve bar gibi bölümler olacak. Toplantı yapmak isteyen büyük kurumlara yönelik de ayrıca bir salon yapılıyor. Çalışmaların sonunda atıl vaziyette duran tarihi han, eski popülerliğini yeniden kazanacak" dedi.


1893'ten günümüze


1893'te Hacı Gedik Mustafa tarafından yaptırılan han, açıldıktan bir yıl sonra çıkan büyük yangında, kentteki banka binaları kül oldu. Bunun üzerine Ziraat ve Osmanlı Bankası şubeleri ile manifaturacılar buraya taşındı. 1940'a kadar aktif olan han, zamanla miras tartışması ve ilgisizlik nedeniyle işlevini kaybetti. Bölgedeki esnaf, odaları depo olarak kullanırken, ortadaki alan otoparka dönüştü. Hanın ortasında kendiliğinden yetişen dut ağacının altında çay içenlerin dışında kimse tarihi yapıya uğramadı.



Yeni Asır


Geri Dön