04 / 11 / 2024

Hadımköy Atatürk OSB'ye imar düzenlemesi!

Hadımköy Atatürk OSB'ye imar düzenlemesi!

Hadımköy Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde elektirik, yol, su ve altyapı eksikliği sorunu yetmezmiş gibi şimdi de imar düzenleme olayı çıktı… Hadımköy sanayicisi isyanlarda..! Çünkü Hadımköy sanayicisi üretim yapamaz durumda, huzur istiyor.




Hadımköy Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde elektirik, yol, su ve altyapı eksikliği sorunu yetmezmiş gibi şimdi de imar düzenleme olayı çıktı… Hadımköy sanayicisi isyanlarda..! Çünkü Hadımköy sanayicisi üretim yapamaz durumda, huzur istiyor, daha fazla isdihdam sağlamak istiyor, daha fazla yatırım yapmak istiyor ve yıllık 9-10 milyar doları bulan ihracatın da düşmesini istemiyor. Hadımköy sanayicisi o kadar fazla olumsuzlukla mücadele ediyor ki, yaşanan sıkıntılara çözüm bulunması için çalmadık kapı, derdini, dökmedik yetkili bırakmıyor. 


Bu amaçla önce BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu’nu ağırlayarak sanayide sürekli yaşanan elektrik kesintileri hakkında bilgilendiren HASİAD (Hadımköy Arnavutköy Sanayici ve İşadamları Derneği) yönetimi, ardından AK Parti 3. Bölge Milletvekili Adayı eski Tarım Bakanı Mehdi Eker’i konuk etti. HASİAD yöneticileri, Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi’ni de gezerek sanayicilerden bilgi aldı. 


BOZDAĞ: SANAYİCİ HUZUR İSTİYOR

 Mehdi Eker’in katıldığı toplantıda sanayicinin yaşadığı sorunları dile getiren HASİAD Başkanı Hüseyin Bozdağ, yaklaşık 60 bin kişiye iş sağlayan 600’e yakın sanayicinin zor şartlarda üretim yapmaya çalıştığını belirtip, dünya devleri ile aynı şartlarda rekabet edemediklerini söyledi. Özellikle elektrik, yol, su ve Arnavutköy Belediyesi tarafından gereksiz bir şekilde başlatılan ve dört yıldır bir türlü sonuçlandırılamayan ‘18 imar uygulaması’ndan şikayet ederek, sanayicinin bezdirildiğini vurgulayan Bozdağ, böyle giderse birçok sanayicinin kepenk kapatacağını söyledi. “Sorunlarımız çözülmediği takdirde birçok sanayici işletmesini kapatmayı veya başka bölgelere taşımayı düşünüyor” diyen Bozdağ, “Sanayicimiz, AB standartları normlarına uygun olarak ve o ülkelerdeki şartlarla eşit şekilde rekabet etmek istiyor. Ancak sanayinin hala bir bölümünde fabrikaların yolu ve suyu yok” dedi. Bozdağ, Mehdi Eker’den de eski bir bakan olarak konuyu ilgili yerlere taşıyarak bir an önce çözüm bulunması için elinden geleni yapmasını beklediklerini ifade etti. 


KURTÖZ: 18 İMAR UYGULAMASININ AMACI NE?

 Toplantıda en dikkat çekici konuşmayı yapan sanayici, HASİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kurtöz, “Sanayide dört yıl önce başlatılan ve hangi amaca yönelik olduğu belli olmayan 18 imar uygulamasını ağır bir dille eleştirdi. Kurtöz konuşmasında, bu uygulama sonucunda daha önce düşük bedellerle alınan sanayi arsalarının günümüzde değerinin yüksek olmasına rağmen taşıma sistemi gibi saçma sapan bir uygulama ile birilerinin zengin edilmesi ve haksız paralar kazanmasını anlayamadıklarını söyledi. Sanayide yaşanan elektrik kesintilerinin, yol ve su sorunu ile altyapı yetersizliklerini dile getiren Arnavutköy Belediyesi İmardan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akkaya ise, “Bu sorunun en kısa sürede çözülmesi için sanayicilerden olumlu ve çözüm odaklı bir öneri gelirse görüşmeye açığız” dedi. 


İSTİKRAR İÇİN DESTEK İSTEDİ 

HASİAD merkez binasında gerçekleştirilen toplantıda sanayicilerin sorunlarını dinleyen AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı ve eski Tarım Bakanı Mehdi Eker, sorunların çözümü için sanayiciden destek istedi. Ülkede her alanda yaşanan istikrarsızlığa dikkat çeken eker, yaptığı konuşmada, siyasi kaos ortamının ortadan kaldırılabilmesi, yaşanan sorunların aşılması için mutlaka ama mutlaka tek parti iktidarının şart olduğunu vurguladı. Eker, Koalisyon hükümetlerinin ülke sorunlarına hiçbir zaman çare olamadığını belirterek, koalisyon hükümetlerinin sonunda ülkede mutlaka askeri darbelerin geldiğini söyledi. Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi’nde yaşanan elektrik, yol, altyapı ve özellikle 18 imar uygulamasından şikayetçi olan sanayicilerin sorunlarının gözardı edilemeyeceğini belirten Mehdi Eker, “1 Kasım seçimlerinde bana bu yetkiyi verdiğiniz takdirde yaşadığınız sorunların çözümü için her türlü çabayı sarf edeceğim” dedi.


 18. MADDE UYGULAMASI NEDİR? 

İmar sınırları içinde bulunan binalı veya binasız arsa ve arazileri malikleri veya diğer hak sahiplerinin muvafakatı aranmaksızın, birbirleri ile yol fazları ile kamu kuruluşlarına veya belediyelere ait bulunan yerlerle birleştirmeye, bunları yeniden imar planına uygun ada veya parsellere ayırmaya, müstakil, hisseli veya kat mülkiyeti esaslarına göre hak sahiplerine dağıtmaya ve resmen tescil işlemlerini yaptırmaya belediyeler yetkilidir. Sözü edilen yerler belediye ve mücavir alan dışında ise yukarıda belirtilen yetkiler valilikçe kullanılır. Belediyeler veya valiliklerce düzenlemeye tabi tutulan arazi ve arsaların dağıtımı sırasında bunların yüzölçümlerinden yeteri kadar saha, düzenleme dolayısıyla meydana gelen değer artışları karşılığında “düzenleme ortaklık payı” olarak düşülebilir. Ancak bu maddeye göre alınacak düzenleme ortaklık payları, düzenlemeye tabi tutulan arazi ve arsaları düzenlemeden önceki yüzölçümlerinin yüzde otuz beşini geçemez.


Kent Yaşam 


Geri Dön