01 / 05 / 2024

Hafele'den mekan içinde yeni çözümler sunuyor

Hafele'den mekan içinde yeni çözümler sunuyor

Sürekli geliştirdiği ürün gamı ve mimari çözümleriyle, mimar ve iç mekan tasarımcılarının çözüm ortağı gibi çalışan Häfele, "akıllı" mekanlar için profesyonellere Silent Aluflex'i öneriyor



Silent Aluflex bölme kayar kapak sistemleri, mekan optimizasyonu ve bölümlemesi açısından mimar ve tasarımcıya önemli avantajlar getiren bir ürün serisidir. Bu sistemde, duvar yerine ayırıcı işlevini kayar kapılar ve kapaklar üstleniyor; böylece tek bir mekan estetik ve pratik bir çözümle farklı mekanlara bölümlenebiliyor. Silent Aluflex'in mekanın atmosferine ve dekorasyon tarzına katkıda bulunan zengin ürün çeşidiyle, ofislerde ve tüm yaşam alanlarında kişiye özel çözümler geliştirilebiliyor.

Merdiven altı, eğimli çatı katı ve niş gibi mekansal kısıtlamaların giderilmesi açısından da ideal olan bölme kayar kapı ve kapak sistemleri, onlarca doku ve malzeme seçeneğiyle her tip mekanda kendine özgü bir stil ve atmosfer yaratılmasını da sağlıyor. Eski yüksek tavanlı bir ev, girinti çıkıntısı olan duvarlarıyla bir kır evi, ya da modern bir yapıda 2.5 metre yüksekliğinde, istenen genişliğe kadar uzayabilen bağımsız kayar kapılar ve kapaklar, mekanı yeniden bölümlüyor ve tanımlıyor.

Geniş mekanlarda, gerektiğinde daha sıcak ve samimi bir ortam oluşturmak, modern bir kiler sistemi , spor ve hobi alanları ya da yatak odalarını giyinme ve arınma/dinlenme mekanlarına bölümlemek bu sistemle pratik biçimde çözümlenebiliyor. Giyinme bölümünün yatak odasından ayrılması, aynı mekan içinde ek kişisel alanlar yaratılması gerektiğinde istenen ölçülere göre özel olarak üretilebiliyor. Üstün teknolojiye sahip olan mekanizması sayesinde hafif ve sessiz kayma özelliği taşıyan bölme kayar kapılar ve kapaklar, kullanım kolaylığının yanında, dar mekanlarda alan kazanımı sağlıyor.

80 kilogram taşıma kapasitesine sahip olan kayar kapı ve kapaklar, Häfele tarafından, sipariş üzerine, istenilen ölçülerde üretilebiliyor; tercihe göre, içte veya önde kayan kapaklar olarak, düz ve köşeli tavanlara uygun yaptırılabiliyor. Bununla birlikte, ahşap, cam veya ayna kapaklara uygulanabilen Silent Alufex, maksimum 3 bin milimetre kapak yüksekliğine ve 500-1500 milimetre kapak genişliğine sahip. Tavan ve zemindeki yer bozukluklarını + / - 10 milimetreye kadar tolere edebiliyor.

Smuso: Kayar kapılara yavaşlatma mekanizması

Yavaşlatma mekanizmalarında Häfele'nin yeni markası Smuso, kapı ağırlığı 2-80 kilogram aralığında, mimariden mobilyaya her tipte kayar kapak ve kapılarda kullanılabilen benzersiz bir ürün. Mobilya kapakları ve kayar kapıların hafif bir dokunuşla, yavaş ve sessizce kapanmalarını sağlayan Smuso, modüler sistemi sayesinde mevcut kayar kapılara kolayca uyarlanabilen bir teknolojiye sahip. Bu sistem, mimari projeler ve mobilya tasarımlarında kullanıcıya birçok avantaj sağlıyor. Yavaşlatma mekanizmalı kayar kapılar, yatak odaları, otel ve hasta odaları, konferans ve toplantı salonları, ofisler, avukatlık büroları, doktor muayenehaneleri, tedavi ve bakım odaları gibi yüksek konsantrasyon ve sessizlik istenen mekanlarda ideal bir kullanım sunuyor.  Smuso'nun kapının ağırlığıyla orantılı üç farklı tipi mevcut. Plastik malzemeden üretilen Smuso SD 2-25 kilogram arasında küçük ve hafif mobilya kapılarında kullanılabiliyor. Smuso CD, 25-50 kilogram arası ağırlığı olan kapı kanatlarında, galvanize çelikten üretilen Smuso AD ise özellikle binaların 35-80 kilogram kapı kanadı ağırlığı olan kayar kapı donanımları için öneriliyor.


Geri Dön