30 / 04 / 2024

Hafsa Sultan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Hafsa Sultan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Hafsa Sultan Mahallesi'nde iki adada yapmayı planladığı kentsel yenileme projesinin ayrıntılarını vatandaşlara anlatmak için toplantı yaptı. Proje, hak sahipleriyle teker teker görüşülerek son haliyle görücüye çıktı.



Manisa'da Hafsa Sultan Mahallesi'nin kaderini değiştirecek olan Kentsel Yenileme Projesi'nin ayrıntıları vatandaşlara anlatıldı. iki adada yapılması planlanan proje, hak sahipleriyle teker teker görüşülerek son haliyle görücüye çıktı.

 

Manisa Büyükşehir Belediyesi Lale Salonu'nda hak sahiplerine projeyi Şehir Plancısı Ahmet Turgut anlattı. Proje hakkında sunum yapan Turgut, vatandaşın önerileri dikkate alınarak, yeni bir Hafsa Sultan yaratacak olan projeyi ortaya çıkardıklarını dile getirdi. 


HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ 


Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, vatandaşın isteği doğrultusunda bir proje hazırlandığını belirterek, konutların yanı sıra ticaret alanı, okul, cami, otopark alanlarının hesaplandığını ve her şeyin vatandaşın isteği doğrultusunda netleşeceğini ifade etti. 


Proje hakkında ayrıntılı bilgiler aktaran Turgut, "Bu bir kentsel yenileme projesidir. Ancak bu projede yerinden etme, ekonomik olarak mağdur etme yok. 

Bu tür projelerin her bir parsel sahibinin rızasının alınması fikrine sahibiz. Eğer bir rant oluşacak bu rant bu güne kadar hizmet alamamış sizlerin hakkıdır. Bazı nedenlerle projelerimiz kesintiye uğradı. Sizin iyiliğinize olduğuna inandığımız için yeniden gündeme getirdik. Söz konusu bu proje alanında siz 15 gün boyunca çalışmalarımıza geldiniz, teknik bilgileri verdik. Burada herkes parsel sahibidir. Sizin karar vereceğiniz bir süreci yürüteceğiz" dedi.


Seçilen alan hakkında bilgi veren Turgut, iki ada seçildiğini belirtip,“ Hepinizin kapısını çaldık. Kapılarınızı bize açtınız. Biz bütün parsel sahiplerine ulaştık. Boş parsel sahiplerini de bulduk. Hepsine tek tek gittik. Önerimiz alçak katlı binaların hak sahiplerine verilmesidir. Binalar arasındaki mesafeler geniş olsun istiyoruz. Bu koşullar yüksek binaları zorunlu tutuyor. Sizlerin almasını arzu ettiğimiz blokları alçak katlı yapıyoruz. Bulvarlar caddeler oluşturuyoruz. Geniş kaldırımlar, bir prestij alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Her iki bloğun altını da tamamen otopark yaptık. Araçlarımızı caddeler yerine otoparklarımıza park edeceğiz. İki imar adası oluşmuş oldu. Biri 8 bin biri 13 bin altının tamamı kapalı otopark. Bu alan mülkiyet sahiplerinin ortak alanlarıdır. Yeni bir kültür tesisi alanı ayırdık. Okul alanımızı büyüttük, park alanlarını genişlettik. Biz sadece binaları yenilersek doğru iş yapmamız oluruz. Bu proje sosyal ve ekonomik kalkınma projesi olmalıdır. Biz metrekarelerinizi zayi olmayacak şekilde bir düzen yapacağız. Yeni parklar yeni alanlar mutlaka bölgede değer artışını sağlayacak. Bir değerleme çalışması hazırladık. Mevcut binalar ve yeni binalar arasında bir uçurum oluşacağını öngördük. Biz bunu yaptığımız çalışmalarda gördük. Önümüzdeki 15 gün sizlerden bilgileri alacağız. Buralarda ikamet eden kişiler çalışıyor mu, ev kadınları beceri kursuna gitmek istiyor mu? Bunları size soracağız. Proje boyunca bu alanda çalışmayan gençlerimiz için iş garantili kurslar açacağız. Ama bu tür proje alanlarında bunu özel olarak bu proje için yapacağız” diye konuştu.


Habertürk Egeli


Geri Dön