28 / 04 / 2024

Hafta sonu ve 16:00'dan sonra EFT ve FAST işlemleri yapanlar dikkat! Yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması kaldırıldı

Hafta sonu ve 16:00'dan sonra EFT ve FAST işlemleri yapanlar dikkat! Yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması kaldırıldı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankaların hafta içi saat 16.00'dan sonra ve hafta sonları yapılan EFT/FAST işlemlerinde değişikliğe gitti buna göre; yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması resmen kaldırıldı.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından, bankaların hafta içi saat 16.00'dan sonra ve hafta sonu yapılan EFT/FAST işlemleri için yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması kaldırıldı. 

Merkez Bankası'nın Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usûl ve Esaslar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i ile Bankalar tarafından Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ'i Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hafta sonu ve 16:00 dan sonra EFT ve FAST işlemleri yapanlar dikkat! Yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması kaldırıldı

YÜZDE 50 FAZLASI KADAR ÜCRET ALIYORDU

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre: hafta içi saat 16.00'dan sonra ve hafta sonu gerçekleştirilen EFT/FAST işlemlerinde bankalar, azami EFT/FAST tarifelerinin yüzde 50 fazlası kadar ücret alabiliyordu.

1 Aralık 2023 tarihinde yürürlüğe girecek düzenlemeler ile saat veya gün farkı olmadan bütün EFT/FAST işlemlerinde azami ücret tarifesi aynı olacak şekilde uygulanacak. 

Hafta sonu ve 16:00 dan sonra EFT ve FAST işlemleri yapanlar dikkat! Yüzde 50 fazla azami ücret uygulaması kaldırıldı

BANKALAR ARASI FAST İŞLEMLERİNDE LİMİT ARTTI!

Şubatta bankalar arası 7/24 hızlı para transferi yapılmasını sağlayan FAST işlemlerinde limit 20 bin TL olarak güncellenmişti.   Merkez Bankası tarafından yapılan düzenleme ile FAST işlemlerinde limitler 20 bin TL’ye yükseltildi. Bu sayede 7 gün 24 saat 20 bin TL’ye kadar olan bakiyeler istenilen anda istenilen kişiye/kuruma EFT yapılabiliyor.

FAST limiti geçen sene 14 Şubat 2022 tarihinde 2 bin TL’den 5 bin TL’ye yükselmişti. 15 Şubat 2023'te  artışla birlikte FAST işlem limiti 20 bin liraya yükseldi. FAST limiti 2023 yılı boyunca 20 bin TL olarak uygulanmaya devame decek.

20 bin liraya kadar olan para transferlerinde FAST seçeneğini kullanabileceksiniz.  20 bin liradan daha fazla transferi yapmak isteyenler ise  parça parça işlem yaparak yine FAST'ı kullanabilecek. 

FAST işlemlerinde yeni dönem! Merkez Bankası resmen açıkladı!

Merkez Bankası resmen duyurdu! FAST'te yeni dönem 2023'te başlıyor!

Geri Dön