Kripto Paralar

Haftanın en popüler 5 kripto para birimi!

Investingcom Türkiye kullanıcılarının bu hafta en çok takip ettiği kripto para birimleri Bitcoin (BTC), Terra (LUNA), Solana (SOL), Dogecoin (DOGE) ve Shiba Inu (SHIB) oldu.com Türkiye kullanıcıları tarafından bu hafta en çok takip edilen kripto para birimi oldu

Bitcoin (BTC), Investing.com Türkiye kullanıcıları tarafından bu hafta en çok takip edilen kripto para birimi oldu.

Bitcoin (BTC), FTX krizinin bir bütün olarak kripto piyasası üzerindeki etkisi nedeniyle bu hafta zorlu bir satış yaşadı.

Hafta sonu gerçekleşen FTX etkinliği, borsadan sermaye çıkışlarının hızlanmasıyla daha da ivme kazandı ve kripto para birimlerinde şiddetli bir satış dalgasına yol açtı. Bitcoin satışı haftanın ikinci gününde hızlanmaya başladı. 20.000 doların altına düştükten sonra, kripto para hafta boyunca keskin bir düşüş yaşadı ve Çarşamba günü 15.600 dolara düştü. Bu, BTC'nin Kasım 2020'den beri görmediği bir fiyat seviyesiydi.

Perşembe günü, Bitcoin güne en düşük seviyelerden tepki alımıyla başladı. ABD'deki göreli olarak güçlü enflasyon verileri daha sonra piyasadaki toparlanmaya az da olsa katkıda bulundu. O zaman, Bitcoin 18.000 dolar seviyesine yükseldi. Satıcılarla ticaret haftanın son iş gününde yeniden başladı. FTX Cuma gecesi bir iflas başvurusunu açıkladıktan sonra, bütün gün 17.500 dolarlık dirençte takılı kalan bitcoin tekrar düşerek 16.500 dolara düştü.

FTX'in iflası piyasanın beklediği olaydı, bu yüzden BTC'nin 16.500 dolara düşmesinin kontrol altına alındığı açıktı. Bugün FTX'in saldırıya uğradığı haberi geldi. Bu gelişme de yatırımcılar tarafından fiyatlanmış gibi görünmüyor. Hal böyle olunca BTC, hafta sonu işlemlerinde 16.800 dolarda yatay seyrini sürdürüyor.

Kripto tarihindeki en şok edici olaylardan biri bu hafta gerçekleşti ve FTX Borsası bir haftadan kısa bir süre içinde iflas ilan etti. Bu olumsuz gelişme Bitcoin'i her hafta olduğu gibi yapıyor! kayıp değer. BTC son 24 saatte yüzde 3 düştü.

Terra (LUNA)

LUNA haftaya 2.38 dolardan başladı ve genel piyasa düşüşü sırasında 1.5 dolara düştü ve o sırada haftalık en düşük seviyeyi işaret etti.

Haftanın ilerleyen saatlerinde LUNA yatay işlem yapmaya devam edebilirken dipten alım 1.83 dolara yükselebilir. Kripto para birimi dün geceden bu yana 1.65 ile 1.72 dolar arasında dar bir bantta işlem görüyor.

Son yedi gün içinde yüzde 35 düşen LUNA düne göre yüzde 8,7 düştü.

Solana (SOL)

Solana, FTX’in önemli miktarda yatırım yaptığı ve desteklediği bir proje olduğu için yerel tokeni SOL, kripto para borsasının çöküşünden en çok etkilenen kripto paraların başında geldi. 

SOL, geçen hafta sonu Google (NASDAQ:GOOGL) Cloud’un Solana ağında doğrulayıcı olarak çalışacağı haberlerine bağlı olarak 38 dolara kadar yükseldi. Ardından FTX ve Alameda ile ilgili sorunların basına sızdırılmasıyla haftanın son günü düşüşe başladı. 

SOL, güçlü satış nedeniyle bir haftada 12.46 dolara düştü. Alt bölgelerden yapılan alımlarda 18 dolara yükselen kripto para, orada dirençle karşılaştı ve ardından FTX'in iflas başvurusuyla düştü. Solana son 24 saat içinde yaklaşık yüzde 16 kaybetti, ancak 15 dolarda yatay işlem görüyor. Her hafta değerinin yüzde 56'sını kaybeden Solana, 13 numaraya gerileyerek mevcut piyasa değerini 5,52 milyar dolara düşürdü.

Dogecoin (DOGE)

Dogecoin, Solana’dan sonra ilk 10 kripto para arasında genel satış dalgasından en çok etkilenen kripto para oldu.

DOGE, haftaya 0.12 dolar aralığında başladı. Hafta ortasına kadar, DOGE'nin fiyatı 0,07 dolar düştü. Perşembe ve Cuma günkü bir kurtarma çabasında, DOGE yalnızca düşüşünü yavaşlattı ve 0,08 ila 0,09 dolar aralığında yatay işlem gördü.

Hafta sonu ticaretinde 0,08 dolar desteğinden yükselen kripto para birimi, 0,09 dolar seviyelerini yeniden kazanmak için mücadele etti. DOGE, son 24 saatte yüzde 3,3 yükseldi, ancak haftalık bazda yüzde 30 değer kaybıyla devam ediyor. 

Shiba Inu (SHIB)

Shiba Inu, hafta başında 0,000012 dolar bandında yatay hareket ederken genel düşüş hareketinde 0,000008 dolara kadar yüzde 30’un üzerinde değer kaybetti. Perşembe günü gelen alımlarda 0,00001 dolara kadar yükselebilen SHIB, ardından hafif eğilimli düşüşe devam etti ve hafta sonu işlemlerine 0,00009 dolardan başladı. 

SHIB düne göre yüzde 4.2 düştü, ancak haftalık bazda yüzde 23.7 düştü.

Bitcoin ne kadar yükselecek?
Kriptolarda hafta sonu fırtınası!
Thodex vurgununda flaş gelişme! Fatih Özer'in iade süreciyle ilgili duruşma yine ertelendi!