29 / 04 / 2024

Hakan Bilal Kutlualp'e emlakçıdan komisyon davası!

Hakan Bilal Kutlualp'e emlakçıdan komisyon davası!

Eski Fenerbahçe yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, dubleks dairesini anlaştığı emlakçıdan habersiz sattınca emlakçı dava açtı



 Emlakçı bunun üzerine 88 bin 500 dolarlık komisyon ücretinin tahsili için Kutlualp'e dava açtı

GALATASARAY Kulübü Başkanı Adnan Polat'a ait Polat Inşaat'ın Bağdat Caddesi'nde inşa ettiği Caddebostan Evleri'nden dubleks bir daire satın alan eski Fenerbahçe yöneticisi Hakan Bilal Kutlualp, daireyi satışa çıkardı ve satış için Gayrimenkul Konsept Şirketi ile eposta aracılığıyla anlaşma imzaladı. 29 Kasım 2009 tarihli 3 ay süreli sözleşmeye göre şirket daireyi en fazla 3 milyon 300 bin, en az 3 milyon dolardan satıp, satış bedelinin yüzde 2.5'i komisyon alacaktı. Sözleşmeye göre Kutlualp, kendisine gelen teklifleri de şirkete yönlendirecekti. 3 aylık sürede daire satılamaymca 22 Mart 2010'da yeni sözleşme yapıldı. Yeni sözleşme süresi dolmadan Kutlualp, daireyi Ferhat Pmarbaşı'na sattı.

Gayrimenkul Konsept Şirketi, bunun üzerine Kutlualp'e noter ihtarı çekerek, mahrum kaldığı 75 bin dolarlık komisyon ücreti ve 13 bin 500 dolarlık KDVsi ile birlikte toplam 88 bin 500 dolar alacağının 7 günde ödenmesini istedi. Kutlualp iddia edilen sözleşmeyi imzalamadığını savundu. Şirket bunun üzerine Kutlualp aleyhine 88 bin 500 dolarlık dava açtı.
Habertürk


Geri Dön