29 / 04 / 2024

Hakan çağlar: Fikirtepe kensel dönüşümde beklentiler değişti!

Hakan çağlar: Fikirtepe kensel dönüşümde beklentiler değişti!

Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan çağlar, Kadıköy Fikirtepe 'de uygulanan kentsel dönüşüm projesi hakkında konuştu. çağlar, kentsel dönüşümde herkesin beklentilerinin arttığını dile getirdi



Kent Plus markasıyla konut projelerinde bilinirlik sağlayan ve en son Ataşehir 'de gerçekleştirdiği 1.150 konutluk Brandium Ataşehir projesi ile dikkatleri üzerine çeken Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan çağlar, Kadıköy Fikirtepe 'de uygulanan kentsel dönüşüm projesi hakkında konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Fikirtepe 'de 1 milyon 300 bin metrekarelik alan da uygulanacak kentsel dönüşümde beklentilerin giderek yükseldiğine dikkat çeken çağlar, bu ortamda   planlamaların yapılarak onaylanmasını iyi bir gelişme olarak bulurken, olumsuz bir durum olarak, 'Bölgede parsellerin birleştirilmesiyle emsal değerin yükselecek. Katların yükseltilmesiyle bir rant oluşuyor. Bunun bölge sakinleri başta olmak üzere herkes tarafından paylaşılması gerek ” dedi.

Bir diğer eleştirisini ise, 'Dönüşümde hızlı davranılmadığı için zaman kaybediliyor ve sürekli konuşulduğu için beklentiler yükseliyor' sözleriyle dile getiren çağlar,   “Zaman içinde insanların,   müteahhitlerin ve kurumların beklentileri yükseldi. Birden fazla beklenti oluştu ve hesaplar karıştı.  TOKİ  ile çalışırken yüzde 40-50 arsa payı en üst limit olurken, , burada ise arsa payı noktasında ilk teklif aşamasında oranlar yüzde 50 - 60 'lardan başlıyor. şžu anda Fikirtepe uçuyor. Burada çok başarılı bir sonuç oluşacağı fikrinde değilim. Oraya devlet yada TOKİ el atıp bir otorite ile konunun ele alınması gerek. şžu andaki akışıyla biz Fikirtepe 'de yokuz ” diye konuştu.

 


Geri Dön