03 / 05 / 2024

Hakan Varol: Vadeyi 180 aya kadar yükselttik!

Hakan Varol: Vadeyi 180 aya kadar yükselttik!

DenizBank Mortgage ve Taşıt Finansmanı Bölüm Müdürü Hakan Varol: 'Kişiye özel çözüm yöntemiyle vadeyi 180 aya kadar yükselttik' diyor



 DenizBank olarak sunmuş olduğumuz kişeye özel çözümler ile müşterilerimizin mortgage taleplerini karşılamaktayız.şžu anda 180 aya varan vadelerde sabit faizli mortgage, artan taksitli mortgage, yatırımcıya mortgage, projelere mortgage, yabancılara mortgage ürünlerimiz ile müşterilerimize hizmet vermekteyiz. DenizBank olarak mortgage kredi pazarında istikrarlı olarak büyümek istiyoruz.. Bu çerçevede sektörün ihtiyaç duyduğu ürünleri müşterilerimize sunmak için geliştirme çalışmalarımızada sürekli olarak devam etmekteyiz.Önümüzdeki dönemde de DenizBank sektörün önemli oyuncuları arasında olmaya devam edecek.

İnşaat sektörü 2010 yılında en hızlı büyüyen sektörler arasında bulunmaktadır. Yılın ilk yarısında yaklaşık 204,000 kişi mortgage kredisi kullanmıştır. Yine ilk 9 ayında konut kredileri yüzde 23 civarında genişleyerek 55 mia TL rakamlarına ulaşmıştır. 3. çeyrektede mortgage kredilerinde talep artışı net olarak gözlemlenmektedir. Sektör 9 aylık dönemde yüzde 23"lük bir büyüme gösterdi. DenizBank olarak aynı dönemde sektörün üzerinde büyüme başarısı göstererek 10,000 müşterimizi ev sahibi yaptık.

Sektördeki büyümede düşük faiz oranlarının önemli etkisi olduğu görülmektedir. Önümüzdeki 5 -6 aylık dönemde mevcut durumun çok fazla değişiklik göstermeyeceğini mevcut seyrinde devam edeceğini düşünmekteyiz. Yılın son çeyreğinde mortgage kredilerinde bir miktar daha artış olacağını ve yıl sonunu yüzde 30 civarında bir büyüme rakamı ile kapatacağını düşünüyoruz. Bu büyüme rakamları ile sektör 60 mia TL rakamlarına rahatlıkla ulaşacak durumda görülüyor.

Türkiye'de konut kredilerinin GSMH ya oranı yüzde 4,7 seviyesinde bulunuyor.Bu oran AB ve ABD ile karşılaştırıldığında çok düşük olarak görülmekte.Bizim AB ortalaması olan yüzde 45 - 50 seviyelerine ulaşabilmemiz için şu andaki mevcut kredi rakamımızı en az 10 kat artırmamız gerektiği ortaya çıkıyor.Yani yılı 60 mia TL civarında kapatacağını öngördüğümüz sektörün önünde 600 mia TL lik bir kullandırım hacmi daha var diyebiliriz.
Milliyet


Geri Dön