29 / 04 / 2024

Haliç yat limanı nereye yapılacak?

Haliç yat limanı nereye yapılacak?

Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu tarafından 1 milyar 346 milyon dolarlık yatırım ile Haliç yat limanı nereye yapılacak? İşte yanıtı ve detayları...



Haliç yat limanı

Haliç yat limanı, İstanbul'un fethinden 2 yıl sonra 1455 yılında Fatih Sultan Mehmet kurulmuştu. "Tersani-i Amire" adı verilen liman, bugün Haliç Tersaneleri ismiyle anılıyor.


Kuruluşundan bu yana geçen 558 senenin sonrasında tersane, Yap-İşlet-Devret modeliyle  "İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi" adı altında bugün ihaleye çıktı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 4 yılı yapım süresi olmak üzere 49 yıllığına ihale ettiği Haliç yat limanı ihalesini en yüksek teklifi veren Sembol Uluslararası Yatırım-Ekopark Turizm-Fine Otelcilik Ortak Girişim Grubu, 1 milyar 346 milyon dolar ile kazandı.


Haliç yat limanı projesine neler dahil?

70 yat kapasiteli 2 liman

Her biri 400 odalı 2 adet 5 yıldızlı otel

Alışveriş merkezi

1000 kişilik cami

Otopark

Restoranlar

Dükkanlar

Sinema

Eğlence tesisleri

Kongre ve kültür merkezi

Sosyal ve kültürel alanlar


Haliç yat limanı nereye yapılacak?


Haliç yat limanı nereye yapılacak?


Haliç yat limanı nereye yapılacak?

Haliç Tersaneleri, Kasımpaşa'dan Hasköy yönüne doğru Haliç, Camialtı ve Taşkızak Tersanelerini kapsıyor. İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi projesi, Aynalıkavak Kasrı, Taşkızak Tersanesi ve Divanhane binasının bulunduğu bölgeye kurulacak.



Geri Dön