28 / 04 / 2024

Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi, Şişli'de açılıyor!

 Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi, Şişli'de açılıyor!

Türk edebiyatının dev ismi Halide Edip Adıvar’ın adını taşıyan kültür merkezi Şişli’de açılışa gün sayıyor. Merkezde bin 200 kişilik oditoryum ve atölyeler yer alacak



Okmeydanı, Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde inşası süren kültür merkezine, Kurtuluş Savaşı’nda “Halide Onbaşı’ nâm salan, Türk Edebiyat ve düşün dünyasının unutulmaz isimlerinden Halide Edip Adıvar’ın adı verildi. Mayıs ayında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından temeli atılan Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi İstanbullu bu yıl içinde sanatseverlerin hizmetine sunulacak.


Ödüllü projelerden biri


 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi projesi, Şişli Belediyesi tarafından açılan mimari proje yarışmasına katılan 25 eser arasından seçildi.


Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi’nde, 1200 kişilik oditoryumun yanı sıra, sanat atölyeleri, konser ve sergi salonları, çok amaçlı salonlar ve çeşitli uygulama mekanları yer alacak. Merkezin hizmete girmesiyle birlikte kültür-sanat etkinliklerinin geniş kitlelere ulaşması yolunda büyük bir adım atılacak. Şişli


Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül “1200 kişilik salon, sergi salonları ve aktivite odaları olan bu merkezle, sanatın ve sanatçının yuvası olacak bir kültür merkezini ilçemize kazandırarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Star

 


Geri Dön