13 / 05 / 2024

Şişli halide edip adıvar kültür merkezi

Şişli halide edip adıvar kültür merkezi

Türk edebiyatının dev ismi Halide Edip Adıvar’ın adını taşıyan kültür merkezi Şişli’de açılışa gün sayıyor. Merkezde bin 200 kişilik oditoryum ve atölyeler yer alacak

Victory İnşaat Turizm Taşımacılık Gıda İthalat İhracat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Victory İnşaat Turizm Taşımacılık Gıda İthalat İhracat Dış Ticaret Limited Şirketi, Samya M.AlSayed Albat tarafından 400 bin TL sermaye ile 21 Nisan'da Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi, Sultan Sokak'ta kuruldu.

Akad Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akad Gayrimenkul İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Rodi Yılmaz tarafından 2 milyon 500 bin TL sermaye ile 15 Nisan'da Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi, Akar Caddesi'nde kuruldu.

Turgan Mimarlık ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Turgan Mimarlık ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Tuğba Turgan tarafından 50 bin TL sermaye ile 13 Nisan'da Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi, Allaadin Elmas Sokak'ta kuruldu.

Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi açıldı!

Şişli Belediyesi tarafından ilçenin Halide Edip Adıvar Mahallesi'nde yaptırılan "Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi", düzenlenen törenle açıldı.

Zeplin Mimarlık Dekorasyon Reklam ve Tasarım Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Zeplin Mimarlık Dekorasyon Reklam ve Tasarım Hizmetleri Limited Şirketi, Hakan Özdemir tarafından 500 bin TL sermaye ile 4 Ocak'ta Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi, Kutlubey Sokak Zeplin Apartmanı'nda kuruldu.

Şanlıer Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şanlıer Mühendislik İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Naci Şanlıer tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Aralık'ta Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi, Melikşah Sokak'ta kuruldu.

Vesselam Group Turizm Taşımacılık Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vesselam Group Turizm Taşımacılık Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ahmet Karakeser tarafından 120 bin TL sermaye ile 8 Aralık'ta Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi'nde kuruldu.

Tamalak Gayrimenkul ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tamalak Gayrimenkul ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Mazen H.Ahmad Alhasasneh tarafından 100 bin TL sermaye ile 2 Aralık'ta Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi, Çifte Cevizler Caddesi'nde kuruldu.

Momentogrup Tekstil Turizm İşletmeleri Limited Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Momentogrup Tekstil Turizm İşletmeleri Limited Şirketi Şişli Şubesi, Ercan Çelik Şube Müdürlüğü'nde 600 bin TL'lik sermaye ile 31 Aralık'ta Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi'nde kuruldu.

Şişli'de bir gecekondunun tahliyesi sırasında tartışma yaşandı!

Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi Melihşah Sokak'ta gecekondusu bulunan Erol Şengöz'ün İstanbul Sultan Beyazıt Vakfı'na ait arsa üzerindeki evleri Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tahliye edilmek istendi...

Sigrup İnşaat Mühendislik ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sigrup İnşaat Mühendislik ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İlker Sezgün, Sarvar Mammadov tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 21 Ekim'de Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi'nde kuruldu.

Ser Taş İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Ser Taş İnşaat Taahhüt Ticaret Sanayi Limited Şirketi, Servet Keleş, Mert Göktuğ Keleş tarafından 500 bin TL'lik sermaye ile 9 Temmuz'da Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi'nde kuruldu.

Parete Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Parete Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nimet Eylül Çakar, İrem Devrim tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 26 Mart'ta Şişli, Halide Edip Adıvar Mahallesi'nde kuruldu.

Şişli halide edip adıvar kültür merkezi Haberi

Şişli halide edip adıvar kültür merkezi

Okmeydanı, Halide Edip Adıvar Mahallesi’nde inşası süren kültür merkezine, Kurtuluş Savaşı’nda “Halide Onbaşı’ nâm salan, Türk Edebiyat ve düşün dünyasının unutulmaz isimlerinden Halide Edip Adıvar’ın adı verildi. Mayıs ayında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından temeli atılan Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi İstanbullu bu yıl içinde sanatseverlerin hizmetine sunulacak.


Ödüllü projelerden biri


 10 bin metrekarelik kapalı alana sahip Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi projesi, Şişli Belediyesi tarafından açılan mimari proje yarışmasına katılan 25 eser arasından seçildi.


Halide Edip Adıvar Kültür Merkezi’nde, 1200 kişilik oditoryumun yanı sıra, sanat atölyeleri, konser ve sergi salonları, çok amaçlı salonlar ve çeşitli uygulama mekanları yer alacak. Merkezin hizmete girmesiyle birlikte kültür-sanat etkinliklerinin geniş kitlelere ulaşması yolunda büyük bir adım atılacak. Şişli


Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül “1200 kişilik salon,...