30 / 04 / 2024

Halil Altunsu: İzmir'de konut alımları yüzde 150 arttı!

Halil Altunsu: İzmir'de konut alımları yüzde 150 arttı!

Kentsel dönüşüm projeleri emlak sektörünü hareketlendirdi. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Startkey İzmir Bölge Müdürü Halil Altunsu: "İzmir'de son 10 yılda gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış mevcut. " dedi.



Kentsel dönüşüm projeleri emlak sektörünü hareketlendirdi. Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Startkey  İzmir  Bölge Müdürü Halil Altunsu; "1999 Marmara depreminin ardından ülkemizdeki bilinçli yapı uygulamaları arttı. 2000 sonrasında da yasalaşma gerçekleşti. Van depremi sonrasında Kentsel Dönüşüm Yasa'sı çıkartılarak yapılar içerisinde ruhsatı ve depreme dayanıklılığı olmayan yapıların yenilenmesi sağlandı. Bu sayede kentsel dönüşüm inşaat sektörüne ayrı bir hız kazandırdı. Bunun sonucunda da emlak sektöründe ciddi büyümeler yaşandı." dedi. 


İzmir'de Konut Alımları Yüzde 150 Arttı!


İzmir'deki konut satın alımlarıyla ilgili bilgilendirmelerde de bulunan Altunsu; "İzmir'de son 10 yılda gayrimenkul alımlarında ciddi bir artış mevcut. Bilindiği üzere İzmir Türkiye'nin üçüncü büyük kenti. Konut sektöründe gelişmeler bu yüzden ciddi gelişmeler gösteriyor. Kentsel Dönüşüm Projeleri ile yapılan konutların kalitesi de artmakta. Yatırımcılar da tercihlerini artık nitelikli konutlardan yana kullanıyor. 


Kentsel Dönüşüm Projeleri İzmir'de nitelikli konut sayısını her geçen gün arttırıyor. Bu sayede İzmir'de 10 yıl içerisinde ki konut satın alım endeksi 21.12'den 50'ye yükseldi ve alımlarda yüzde 150'lilik bir artış oldu." dedi. 


Yeni Vizyon



Geri Dön