Yeni Şirketler

Halis Toprak'ın dava açma ehliyeti yok!

Halis Toprak'ın, TMSF'nin sattığı gayrimenkuller için açtığı iptal davaları mahkemece reddedildi. Kararda `Araziler senin değil, o nedenle de dava açma ehliyetin yok' denildi.

TMSF'nin Toprakbank'tan kaynaklanan operasyonlarını gazetelere verdiği ilanlarla tepki gösteren ve ağır eleştirilerde bulunan Halis Toprak mahkemenin aldığı ilginç bir kararla yıkıldı. Mahkeme, Paşabahçe arazisine el konulmasıyla ilgili kararının iptal edilmesi için TMSF aleyhine açtığı davada Halis Toprak için, `dava açma ehliyeti yoktur' kararı verdi. İstanbul 1. İdare Mahkemesi'nde görülen dava, Toprak'ın aleyhine sonuçlandı.

İDDİA HAKKI BİLE YOK

Mahkeme, TMSF'nin Toprakbank operasyonu kapsamında el koyduğu gayrimenkul ve arsaların tapu kayıtlarını Bankalar Yasası'na dayanarak sildirdiğini tespit etti. Mahkeme söz konusu tespit doğrultusunda verdiği kararında, Halis Toprak'ın arsa ve araziler üzerinde, iddia hakkı olmadığı, hatta dava bile açma ehliyetinin bulunmadığını bildirdi. Kararda `Davacı lehine tesis edilen intifa hakkının, geçersiz sayılarak tapudan terkin edilmiş olması ve davacının taşınmaz üzerinde başkaca bir tasarruf hakkının da olmaması karşısında, dava konusu işlemler ile davacı arasında herhangi bir menfaat ilişkisi olmadığı, yani davacının ihlal edilmiş bir hakkının söz konusu olmadığı, bu nedenle davacının dava açma ehliyeti bulunmadığı sonucuna varılmıştır.' Halis Ağa'nın, TMSF tarafından el konulan diğer gayrimenkul ve arsalarla ilgili de açılmış birçok davası var. Paşabahçe arazisi ile verilen kararın diğer davalar içinde örnek olması bekleniyor. Bu hüküm doğrultusunda, Halis Ağa'nın aynı yönde açılmış diğer davaları da kaybetmesi bekleniyor.

Aksoy'un Plato Veri şirketi de satışa çıkarıldı

TMSF, Erol Aksoy'un şirkei Plato Veri Dağıtım'ı Aksoy Grubu borçlarına karşılık satışa çıkardı. Açıklamaya göre, 2 milyon 75 bin dolar bedele sahip şirket için 9 Haziran'a kadar teklif alınacak. Kapalı zarf ve açık artırma yöntemiyle yapılacak olan ihale, 10 Haziran 2009'da saat 11.00'de TMSF Binasında düzenlenecek.

Star