01 / 05 / 2024

Halk Bankası yılsonuna kadar 30 bin kişiye kredi kullandırmayı hedefliyor!

Halk Bankası yılsonuna kadar 30 bin kişiye kredi kullandırmayı hedefliyor!

Referandum sonrasında müşterilerin konut ediniminde daha cesur davrandığını söyleyen Halk Bankası Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, hedeflerinin yılsonuna kadar 30 bin kişiye kredi kullandırmak olduğunu söyledi



Son iki hafta içinde  TOKİ  indirim kampanyasının etkisiyle satışlarında artış yaşayan Halk Bankası"nın Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru œÖzellikle referandum sonrasında daha net bir politik arenanın tanımlanmış olması nedeniyle, hane halklarının yatırım ya da barınma amaçlı konut ediniminde daha cesur davrandığını ve talepte önemli bir artış kaydedildi diye konuştu.

˜6 ayda 1.1 milyar TL kredi kullandırdık"
Tüketicilerin uzun vadeli finansman seçeneğini tercih ettiğini söyleyen Kuru, , 5-10 yıl arasındaki vade aralığındaki krediler, toplam konut kredisi stoğunun %50"den fazlasını oluşturduğunu açıkladı. Buna karşın Kuru, ilk defa ev sahibi olmak isteyen orta gelirli kesimin bu dönemde artan kredi talebi 85-120 ay vade diliminde yoğunlaştığını dile getirdi. Kuru, 2010 yılında açılan konut kredilerinde 7-10 yıl vade diliminin payı yüzde 59 seviyelerine geldiğini söyledi. Kuru, elde bulunan yüksek sayıdaki konut stoğu nedeniyle artan talep konut piyasasınca fiyatlarda önemli düzensizliklere neden olmadan sağlanabilmektedir.

2010 yılının ilk 6 aylık dönemi sonunda yaklaşık 1,1 milyar TL konut kredisi kullandırdıklarını söyleyen Kuru, 17 bini aşkın kişinin Halkbank ile ev sahibi olduğunu belirtti. Kuru Güz Tarifesi konut kredisi ve TOKİ İndirim Kampanyalarımız ile bu yıl içinde konut kredisi kullandırdığımız müşteri sayımızın 30 bini geçmesini beklediklerini açıkladı.

Kuru, konut kredisi kullanmak isteyenlere önerilerini ise şöyle sıraladı: Tüketiciler satın alacakları konuta karar vermeden önce iyi araştırma yapmaları gerekir. Konutta karar kılındıktan sonra, tüketiciler ödeme güçlerine uygun kredi talebinde bulunmalı ve kredi başvurusunda faiz, komisyon, masraf dahil toplam maliyete dikkat etmeli. Faiz oranlarının belirleyici olmasına karşın, daha belirleyici olanının gelir ile uyumlu taksit planları üretmek olduğu ve her şey içinde maliyet kavramına dikkat edilmesi gerekir. En uygun faizi beklerken, taleple birlikte konut fiyatlarının da artması ve düşen faiz oranıyla artan ana para ihtiyacı arasındaki dengeye dikkat edilmeli.

Halkbank"ın sunduğu bazı kredi ürünleri:
* Dost Transfer Konut Kredisi: Maaşını Halkbank"tan alan emekli dahil tüm maaş müşterileri ve kamu personelinin diğer bankalarda yüksek faiz oranları ile devam eden konut kredilerini düşük faiz oranları bankaya transfer ediliyor.
* Emekliliğe 5 Kala Evim Olsun: Emekliliğine 5 yıl ve daha az kalmış kişileri, emeklilik ikramiyelerini beklemeden ev sahibi yapılıyor.
* TOKİ İndirim Kampanyası: (12 Kasım"a kadar devam edecek) TOKİ"ye olan borçlarını yüzde 20 indirimle kapatmak isteyen konut sahiplerine uygun faizli ve masrafsız seçenekli konut kredisi.
* İşsizlik Sigortalı Konut Kredisi: İstem dışı işsiz kalma durumunda müşterilerin aylık kredi taksitleri 12 aya kadar Birlik Sigorta tarafından karşılanıyor.
Sabah Emlak


Geri Dön