08 / 05 / 2024

Halk Varlık Kiralama 400 milyon kira sertifikası satacak!

Halk Varlık Kiralama 400 milyon kira sertifikası satacak!

Halk Varlık Kiralama 400 milyon TL ile sınırlı olarak satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine karar verdi. 



Halk Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) kira sertifikası ihracına ilişkin alınan yönetim kurulu kararı hakkında açıklama yaptı.

Halk Varlık Kiralama tarafından halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılması yöntemiyle 400 milyon TL ile sınırlı olarak satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine karar verildi. Bu kapsamda 7 Mart 2018 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunuldu

Halk Varlık Kiralama'nın KAP açıklaması: 
Toprak Mahsulleri Ofisi A:Ş.'nin fon kullanıcısı ve kaynak kuruluş olarak yer alacağı, çeşitli vadelerde ve III-61.1 sayılı  Kira Sertifikaları Tebliği'nde öngörülen kira sertifikası tür ve sözleşmelerine dayalı olarak veya bunların birlikte kullanılması suretiyle; halka arz edilmeksizin tahsisli olarak ve/veya nitelikli yatırımcılara satılması yöntemiyle 400.000.000.-TL(DörtyüzmilyonTürkLirası) ile sınırlı olarak satılmak üzere yurt içinde kira sertifikaları ihraç edilmesine karar verilmiştir. Bu kapsamda 07.03.2018 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.


Dosya için tıklayın


Geri Dön