03 / 05 / 2024

Halk Yatırım 3 ayda mevduatın 3 katı getiri sağladı!

 Halk Yatırım 3 ayda mevduatın 3 katı getiri sağladı!

Halk Yatırım'ın oluşturduğu 'Dinamik Model Portföy', üç ayda mevduata oranla yaklaşık 3 kat getiri sağladı. Fırsat odaklı oluşturulan portföyde enstrüman olarak kullanılan Palladyum ve İngiliz Sterlini'nin performansı özellikle dikkat çekti...



Yerel seçimler öncesinde istikrarı odak noktasına alarak portföy oluşturan Halk Yatırım, 3 ayda mevduatın 3 katı getiri sağladı.


Halk Yatırım'ın oluşturduğu 'Dinamik Model Portföy', üç ayda mevduata oranla yaklaşık 3 kat getiri sağladı. Fırsat odaklı oluşturulan portföyde enstrüman olarak kullanılan Palladyum ve İngiliz Sterlini'nin performansı özellikle dikkat çekti. Yerel seçim öncesinde bir portföy modeli oluşturmak hedefiyle yola çıktıklarını belirten Halk Yatırım Yatırım Danışmanlığı ve Araştırma Direktörü Banu Kıvcı Tokalı, iki temel yaklaşımdan hareket ettiklerine vurgu yaptı. Stratejik yaklaşımlarını, "İç ve dış dinamiklerle ilgili görüşümüzü portföye yansıttık" sözleriyle açıklayan Kıvcı, dinamizm getirmek için de ikinci aşama olan 'taktiksel yaklaşım'ı hayata geçirdiklerini söyledi. 


AĞIRLIK RİSKLİ VARLIKLARDA 

Gelişmiş ülkelerin faiz artırımlarının erken olmayacağından yola çıkarak ana senaryolarını kurguladıklarını ifade eden T okalı, şöyle konuştu: "Seçim öncesi politik belirsizlik vardı ama biz belirsizliği azaltacak bir sonuç bekliyorduk. Portföyde riskli varlıklara daha fazla yer verdik. Yüzde 30'u hisse senedi, 40'ı sabit getirili enstrüman, yüzde 10'u emtia, yüzde 20'si dövizden oluştu. Sonuçta Dinamik Model Portföy, üç ayda yüzde 5.65 ile, aynı vadedeki mevduata oranla yaklaşık 3 kat daha fazla getiriye ulaştı." 


BÜYÜME %5'İN ALTINA İNMEMELİ

Cumhurbaşkanlığı ve önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde de risk görmediklerini vurgulayan Banu Kıvcı Tokalı, buna karşılık iç politik gelişmelerden kaynaklı dalgalanmalar beklenebileceğini ifade etti. Küresel senaryo olan, 'gelişmiş ülkelerin faiz artırımı gecikecek' argümanının geçerliliğini koruduğunu söyleyen Tokalı, bu durumun Türkiye gibi gelişen ekonomileri daha da cazip kılacağını kaydetti. Türkiye'de işsizliğin düşürülmesi için büyümenin yüzde 5'in altına inmemesi gerektiğine işaret eden Tokalı, "Türkiye potansiyelinin altında da olsa dalgalanmalarda bile yüzde 4 büyüyebiliyor. Cari açığın finansmanında sıkıntı yok. En kalıcı iyileşme, en istikrarlı tablo maliye politikasında. Bütçe açığı ve kamu borç stoku ciddi oranda düşürüldü. Bu durum dayanıklılığı destekledi" şeklinde konuştu. 


Sabah 


Geri Dön