30 / 04 / 2024

Halkalı Caddesi konut üreticilerinin radarında!

Halkalı Caddesi konut üreticilerinin radarında!

Halkalı'yı Sefaköy'e bağlayan Halkalı Caddesi çehre değiştiriyor. Bölge eski fabrika arsaları sayesinde markalı konut üreticilerinin radarına girdi. Caddenin çevresinde çok sayıda markalı konut projesine start verilmiş durumda...



Küçükçekmece ilçesine Sefaköy Mahallesi'ni Halkalı'ya bağlayan "Halkalı Caddesi", devamındaki Halkalı Meydanı şu sıralar adından sıkça söz ettiren bölgelerin başında geliyor. Halkalı Caddesi hem üzerinde hem de çevresinde yer alan eski fabrika arsaları sayesinde markalı konut üreticilerinin radarına girmiş durumda. 


Bölgede en son Saruhan Grubu'na ait 30 dönüm büyüklüğündeki eski AloMintax Fabrikası'nı satın alan Artaş İnşaat, bu arazi üzerinde 600 konuttan oluşan Avrupa Konutları Atakent-4 projesine start verdi. Artaş İnşaat, projenin hemen karşısında, yine Halkalı Caddesi üzerinde yer alan bazı parsellerin sahipleriyle anlaştı. Firmanın Başkanı Süleyman Çetinsaya, bölgede birçok başka parsel için görüşmelerin devam ettiğini de belirtiyor. Avrupa Konutları'nın yeni anlaştığı parsellerin üzerinde, "İstanbul'un yeni Bağdat Caddesi" ifadesi dikkat çekiyor. Bu slogan, Avrupa Konutları'nın bölgeye verdiği önemi gösteriyor. 


ATIL FABRİKA ARAZİLERİ 


Halkalı Caddesi üzerinde yer alan ve inşaatçıların dikkatini çeken bazı arsalar şunlar: Borusan Mannesmann'ın (yaklaşık 70 dönüm) fabrikası, Karbosan fabrika arazisi, Desa Deri arsası (7 dönüm), Özdelen Metal arsası (10 dönüm), açık oto pazarı arsası (yaklaşık 18 dönüm), eski bakanlardan ve Trabzonspor onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'a ait Tek-Art Holding'in arsası (yaklaşık 40 dönüm)... Bölgede,  emekli OYAK mensuplarının, yıllar önce kooperatif mantığıyla hayata geçirdiği Oyak 1 ve Oyak 2 siteleri de kısa-orta vadede dönüşüme girecek parseller olarak dikkat çekiyor. 


METREKARESİ 4-7 BİN TL 


Re/Max Abc Gayrimenkul Danışmanı Ali Öztük, Halkalı Caddesi ve Halkalı Meydanı projelerinde metrekare birim fiyatlarının 4-7 bin TL aralığına, Küçükçekmece sahil bölgesinde konuşulan rakamların ise 10 bin TL'nin üzerine çıktığına işaret ediyor. 


Küçükçekmece sahilinde, 2-3 dönümden başlayan parsellerdeki butik kentsel dönüşüm projelerinde de, konutların metrekare birim fiyatlarının 7-8 bin TL seviyelerinde olduğunu vurgulayan özttirk, "Bölgede birçok eski sahil sitesi ve blok, kentsel dönüşüm görüşmelerine odaklanmış durumda. Hatta sahil bölgesi o kadar cazip ki, firmalar 'ada bazlı' projeler geliştirmek üzere görüşmeler yapıyor" şeklinde bilgi veriyor. 


METRO İLE DEĞERLENECEK 


Halkalı-Atakent kısmında yapımı devam eden metro hattının faaliyete geçmesi ile fiyatlarda ayrıca bir artış yaşanacağı da ifade ediliyor. Halkalı, sadece büyük proje yatırımları için değil ulaşım entegre istasyonu olmasıyla da büyük kamusal yatırımlara olanak sağlayan bir bölge olarak dikkat çekiyor.  Marmaray  hattının Avrupa yakası inşaatının tamamlanması ile birlikte Halkalı, gerek Yenikapı'dan aktarma yapıp gelen, gerekse Gebze'den gelen hattın son istasyonu olacak. Öte yandan, Halkalı ile üçüncü havalimanı arasında da bir raylı sistem hattı planlanmakta. Bu şekilde Marmaray'dan gelenlerle Ankara'dan gelen hızü tren yolcuları üçüncü havalimanına ulaşabilecek. Söz konusu hat, Halkalı entegre istasyonunda hem Marmaray hem de YenikapıHavalimanı-Kirazlı metrosu ile birleşecek. 


Cansel Turgut YAZICI/Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü 


 Halkalı Caddesi konut üreticilerinin radarında!


 

"Bölgeye 14 bin yeni konut daha geliyor'' 


Bölgede incelenen projeler genellikle her tur sosyoekonomik gruba hitap ediyor. Bölgede son yıllarda rezidans tarz. projeler de h.z kazandı. Hemen hepsinde sosyal tesis, kapalı otopark gibi imkanlar sunuluyor. Ayrıca konutların birçoğu beyaz eşyalı anahtar teslim satılmakta. Mevcut projelerin satış fiyatına baktığımızda, 2013 yılına ait KDV'den arındırılmış ağırlıklı ortalama metrekare satış fiyatları 3.000 TL iken, 2015 yılında metrekare fiyatlar, 4.000 TL civarlarında sevretti. Yani 2013'ten 2015'e baktığımızda bileşik değer artışının yüzde 25 civarında olduğunu söyleyebiliriz. Projelerde fiyatların artışında en önemli faktörün Küçükçekmece Gölü manzarası olduğu anlaşılıyor. Ayrıca projelerin prestij ve nitelikleri de birlmfiyat'ara önemli Serecede etki ediyor. Bölgede inşa edilmesi plan anan ve dokuz duraktan meydana gelecek olan Halkalı-Kırazlı metrosunda ÇED süreci başladı. Metro Kirazlı istasyonunda 2013 yılında hizmete alınan M3 Kirazlı-Metrokent-Olimpiyat Parkı metro hattı ile Mimar Sinan istasyonunda tasarım aşamasındaki Havalimanı-İkitelli metro hattı ile ve Halkalı istasyonunda düzenleme aşamasındaki Marmaray ile bağlantılı olacak. Bölgede yaklaşık 12 konut projesindeki toplam 11 bin adet daire yer alıyor. Halkalı bölgesindeki projeler konum itibari ve birim fiyatları göz onunde bulundurulduğunda orta ve orta-üst seviye gelir grubundaki kişiler tarafından tercih ediliyor. Bölgede planlanan yaklaşık 17 adet konut projesinde ise 14 bin konut olduğu tahmin ediliyor. 



Müslüm DEVECİ/REsearch Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı


 Halkalı Caddesi konut üreticilerinin radarında!



''Fiyatlar yüzde 50 artar''


Halkalı bölgesel değerini ülkemizin en nitelikli konut firmalarının inşa ettikleri, ticari kapasiteye de sahip projeleri ile şekillendiren bir yer. Satılık konutlarda en çok ilgi gören bölgeler arasında yer alıyor. Geçtiğimiz beş yıla oranla fiyatlar yüzde 400'e varan bir artış kavdetti. Örneğin, 100 metrekare bir dairenin Halkalı'daki satış fiyatı geçtiğimiz yıl 400 bin TL iken, aynı daire bu yıl minimum 500 bin TL civarında. 

Dolayısıyla Halkalı, sadece Atakent bölgesinde 30 bini aşan konut kapasitesiyle bambaşka bir Çehreye kavuştu. 18/05/2015 tarihli Sefaköy Halkalı Caddesi Uvaulama İmar Planı mevcut. Bu plan öncesinde bölge sanat alanında kalıyordu. Bu nedenle çok sayıda sanayi Başkanı tesisi bulunuyor. Ancak mevcut sanayi tesisleri faaliyetlerini durdurmuş olup atıl durumda. Burada parsel büyüklükleri ve terklerine göre yapılaşma emsalleri farklılık gösteriyor. Ayrıca bu güzergah üzerinde kalan parsellerin yapı ruhsatı alabilmesi için 1/5000 ölçekli planlarla belirlenmiş Havaray projesi mevcut olduğundan İstanbu Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'ndan onay alınması gerekiyor. Güzergah üzerinde atıl durumdaki fabrikaların yerine markalı projelerin ve nitelikli yapılar üretileceğinin duyumlarını alıyoruz. Bununla birlikte fiyatların yüzde 50 artması söz konusu. 



İstanbul'un yeni prestij caddesi haline gelmesi beklenen Halkalı Caddesi'nde hızla yükselmekte olan yeni projelerden bazıları şunlar...

 

1- MNG BLUE BOUTIQUE 


Halkalı Caddesi konut üreticilerinin radarında!



MNG Holding tarafından Halkalı Caddesi üzerinde geliştirilen proje, 14 bin 300 metrekare arsa üzerinde 266 konut ve altı ticari üniteden oluşuyor. Projede 51 ila 155 metrekare büyüklüğe sahip, 1+0, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+l(dubleks) daire seçenekleri yer alıyor. Teslimlerin ve satışların tamamlandığı projede ikinci elde birim metrekare fiyatları 4-5 bin TL aralığında. Projede dairelerin büyük kısmı Küçükçekmece Gölü'nü görüyor. 


Satış Ofisi Telefonu: 0212 548 48 38 

Web Adresi: www.mngblueboutique.com/




2-AVRUPA KONUTLARI ATAKENT 4 


Halkalı Caddesi konut üreticilerinin radarında!



Artaş inşaat tarafından Halkalı Caddesi üzerinde yer alan 23 bin 300 metrekare büyüklüğündeki eski Alo-Mintax deterjan fabrikasının arazisi üzerinde geliştirilen, Avrupa Konutları Atakent 4 projesinin üç etapta yaklaşık 1.500 konuttan meydana gelmesi bekleniyor. Atakent 4'te 1 + 1'ler 82 ila 92 metrekare, 2+1'ler 131 ila 152 metrekare, 3+1'ler 173 ila 199 metrekare, 4+1'ler ise 215 ila 231 metrekare olarak tasarlandı. Projenin ilk etabını oluşturan 441 konut satışa sunuldu. Aralık 2017'de tamamlanması planlanan ilk etaptaki konutların satış fiyatları 452 bin ila 1 milyon 360 bin TL arasında değişiyor. 


Satış Ofisi Telefonu: 444 38 25 

Web Adresi: www.avrupakonutlari4.com




3- MEYDAN HALKALI


Halkalı Caddesi konut üreticilerinin radarında!



Gül inşaat, Giiltaş ve Gülyapı A.Ş. imzası taşıyan Meydan Halkalı projesi 8 bin 800 metrekare arsa üzerinde dört blokta 287 konuttan meydana geliyor. Projedeki iki blok ev ofislere, diğer iki blok ise konutlara ayrıldı. Blokların altındaki iki katlı çarşı bölümünde ise 56 mağaza yer alıyor. 55 ila 141 metrekare büyüklüğe sahip 1 + 1, 24-1 ve 3 + 1 daire seçeneklerinin bulunduğu Meydan Halkalı projesinde ev ofisler 1 + 1 ve 2+1 şeklinde tasarlandı. Aralık 2017'de teslim edilmesi planlanan projedeki dairelerin satış fiyatları 328 bin TL'den başlıyor. 


Satış Ofisi Telefonu: 0212 696 04 05-06-07 

Web Adresi: www.meydanhalkali.com 




4- TERRACE SU 


Halkalı Caddesi konut üreticilerinin radarında!



İnanlar İnşaat tarafından geliştirilen proje Halkalı Caddesi üzerinde Avrupa Konutları ile MNG Blue Boutique projesi arasında 30 bin metrekare büyüklüğündeki Digiçağ Anten'in eski fabrika arsası üzerinde inşa edilecek. Terrace Su projesi tek blokta 125 konuttan meydana geliyor. Projede 1 +1,2+1 ve 3+1 şeklinde daire seçenekleri yer alıyor. 2018 yılında tamamlanması planlanan projede fiyatlar henüz belli olmadı. 


Satış Ofisi Telefonu: 444 2 002 

Web Adresi: www.tarracesu.com 




Para


Geri Dön