Ekonomi

Halkalı-Havalimanı Metro Hattı’nda önemli gelişme!

Halkalı ile İstanbul Havalimanı Metro Hattı inşaatında çok önemli bir gelişme yaşandı. Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın depo sahası hizmete açıldı.

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın depo sahası, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katıldığı bir törenle açıldı.

Açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, İstanbul'a kompleks bir tesisi kazandırdıklarını söyledi. Karaismailoğlu, İstanbul Havalimanı metro hatlarının kontrol merkezi fonksiyonunu da verdiğikleri depo tesisinin, aynı zamanda İstanbul Havalimanı metrolarının beyni olacağını bildirdi.

Karaismailoğlu açıklamasında, İstanbul Havalimanı’nı şehir merkezine bağlayacak ve güzergah üzerindeki Küçükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy, Eyüp, Kağıthane, Şişli ve Beşiktaş ilçelerine hizmet edecek hatta incelemelerde yaptıklarını bildirdi.

Bu alanda bir eşiği daha aşmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Karaismailoğlu, yakında açılışını yapacakları hattın araçlarına hizmet edecek depo-bakım park alanını tamamladıklarını söyledi.

31,5 kilometre uzunluğundaki Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nda 8 istasyon bulunduğunu, saatte 120 kilometre hıza sahip Türkiye'nin en hızlı metrosunu inşa ettiklerini vurgulayan Karaismailoğlu, havalimanının, Türkiye için yerine getirdiği önemli göreve uygun bir ulaşım hizmetine kavuştuğunu dile getirdi.

Karaismailoğlu, hattın hizmete açıldığında günde ortalama 600 bin yolcuyu Halkalı'dan İstanbul Havalimanı'na hızlı, konforlu ve güvenli şeklide taşıma kapasitesine sahip olacağını ve işletmeye alınmasıyla da seyahatin Arnavutköy ile Beşiktaş arasında 36 dakikaya, Başakşehir (Metrokent) ile Kağıthane arasında 48 dakikaya, Küçükçekmece ile Kemerburgaz arasında 50 dakikaya düşeceğini duyurdu.

“YÜZDE 87’Sİ TAMAMLANDI"

Halkalı-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın inşaatında çalışmanın gece gündüz sürdüğünü belirten Karaismailoğlu, TBM kazısıyla yapılacak toplam 56 bin 95 metrelik ana hat tünellerinin tamamlandığını ve tünel imalatlarında yüzde 100 ilerleme kaydedildiğini bildirdi.

Karaismailoğlu, “Hat üst yapısı, inşaat elektro mekanik ve sinyalizasyon çalışmaları büyük bir hızla devam ediyor. Nihai betonarme kaplamaların yüzde 90'ını tamamladı” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında 124 bin metrekarelik ve 176 araç kapasiteli depo sahası ve atölye binasının tasarım ve imalat işini tamamladıklarını söyleyen Karaismailoğlu, depo sahası imalatlarını da bitirdiklerini bildirdi.

Karaismailoğlu, “Önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak olan Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Projesi ile hattın devamı niteliğinde olan İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Projesi'nin 1. etabı olan İstanbul Havalimanı Depo Sahası arasındaki 9 bin 200 metrelik proje kesimi de devreye alınarak işletmeye sunulacak” diye konuştu.

İstanbul'un bu semtlerine metro piyangosu vurdu!