02 / 05 / 2024

İstanbul'un bu semtlerine metro piyangosu vurdu!

İstanbul'un bu semtlerine metro piyangosu vurdu!

Kadıköy'ü Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlayan metro hattının hizmete açılması mega kent İstanbul'un uzak semtlerinde gayrimenkul fiyatlarını artırdı.



Kadıköy'ü Sabiha Gökçen Havalimanı'na bağlayan metro hattının hizmete açılması mega kent İstanbul'un uzak semtlerinde gayrimenkul fiyatlarını patlattı. Türkiye’nin lider emlak platformu Hepsiemlak'ın derlediği verilere göre çoğu İstanbullunun adını bile duymadığı bazı semtlerde satılık ve kiralık konutlarda artış oranları geçen yıla göre yüzde 257'ye kadar çıktı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, uzunluğu 7,4 kilometre olan 4 istasyonlu yeni metro hattı, 2 Ekim 2022 tarihinde tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile hizmete açılmıştı. Yine verilen bilgiye göre, söz konusu metronun Tavşantepe'den sonraki bölümünün de tamamlanıp hizmete açılması ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na Pendik'ten 10 dakikada, Kartal'dan 12 dakikada, Kadıköy'den 50 dakikada ulaşılabiliyor.

İstanbul un bu semtlerine metro piyangosu vurdu!

BU BÖLGEDE FİYATLAR UÇTU

Resmi olarak açıklanan Hepsiemlak verileri, yeni metro hattının bölgedeki gayrımenkul fiyatlarını nasıl etkilediğini rakamsal olarak da ortaya çıkarıyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Kurtköy'de satılık konutlarda artış oranı yüzde 167 şeklinde olurken kiralık konutlarda da artış yüzde 233 şeklinde gerçekleşti.


Geri Dön