29 / 04 / 2024

Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesiyle o süre 1,5 saate iniyor!

Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesiyle o süre 1,5 saate iniyor!

AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba yaptığı açıklamada Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesindeki çalışmalar tamamlandığında Halkalı-Kapıkule arasındaki yük taşıma süresinin sekiz saatten üç buçuk saate, yolcu taşımacılığının ise üç buçuk saatten bir buçuk saate ineceğini belirtti.



AK Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, İl Başkanı İba ve beraberindeki il yönetim kurulu üyeleri devam eden çalışmaları yerinde denetledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan açıklamada görüşleri yer alan İba, Türkiye demir yolu ağını Avrupa demir yolu ağına bağlayan projenin yapımının hızlı şekilde devam ettiğini bildirdi.

Proje sayesinde yük ve yolcu taşıma kapasitelerinin artacağını dile getiren İba, "Saatte 200 kilometre hıza ulaşacak hızlı tren ile Halkalı-Kapıkule arasındaki yük taşıma süresi sekiz saatten üç buçuk saate, yolcu taşımacılığı ise üç buçuk saatten bir buçuk saate inecek. Yük kapasitesinin 7 kata, yolcu sayısının ise yıllık ortalama 600 binden 3,4 milyona çıkarılması hedefleniyor." şeklinde konuştu.

İba, Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Hattı’nın hizmete girmesi ile Trans-Avrupa Ulaştırma Ağları'na yüksek kalitede bağlanmanın son aşamasının tamamlanmış olacağını söyledi.

Türkiye’nin Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demir yolu bağlantısını sağlayacak proje ile yaklaşık olarak 2 bin 500 kişiye istihdam sağlandığını dile getiren İba, "İlerleyen günlerde istihdam sayısının 4 bine ulaşması planlanıyor. Projede emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bölgemize ve güzel şehrimiz Edirne’mize hayırlı olsun." şeklinde konuştu.

İba, Edirne - Kırklareli arasındaki bölünmüş yol çalışmalarını da yerinde denetleyerek, yetkililerden bazı bilgiler aldı.
 

Halkalı-Kapıkule Demiryolu hattında son durum ne? 


Geri Dön