29 / 04 / 2024

Halkbank esnaf kredi faizi ne kadar? Esnaf destek paketi başvuru şartları neler?

Halkbank esnaf kredi faizi ne kadar? Esnaf destek paketi başvuru şartları neler?

Esnaf kredi şartları, tutarı, faiz oranı ve diğer detaylar gündemde merak konusu oldu. Halkbank aracılığıyla esnafa verilecek kredinin üst limitinin 500 bin TL olması beklenirken açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Peki Halkbank esnaf kredi faizi ne kadar, kaç TL?



Halkbank esnaf kredi faizi ne kadar? Esnaf destek paketi başvuru şartları neler?

ESNAFA DESTEK PAKETİ DETAYLARI 

Esnaf destek paketinin detaylarını veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Her dönemde olduğu gibi salgın ve savaş şartlarının önümüze çıkardığı zorlu süreçte de esnaf ve sanatkarlarımızın yanında olduk olmayı da sürdürüyoruz" diyerek şu açıklamalarda bulundu, "Desteklerimizde kadınlarımıza ve gençlerimize de ayrı yer veriyoruz. Geçtiğimiz yılın mart ayında başlattığımız 'Kadın Girişimci Kredisi'nden 140 bin kadınımız yararlanarak 17 milyar TL'nin üzerinde bir kaynak kullanmıştır. Gençlerimiz için çeşitli isimler altında başlattığımız girişimci kredilerinden 52 bin kişi 10 milyar TL'lik bir kaynağa ulaşarak yararlanmıştır. Şimdi de Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına atıfla başlattığımız yeni bir kredi destek paketiyle esnaf ve sanatkarlarımızın karşısındayız."

Halkbank'tan çekilecek kredi tutarı için bilgi veren Erdoğan, "Esnafımız için Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla istifade edebilecekleri 100 milyar TL'lik bir kredi kampanyası başlatıyoruz. Sadece bununla kalmıyor, kredi üst limitlerini 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitlerini de 1 milyon liradan 1,5 milyon TL'ye yükseltiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sıfır faiz kredi limitinin de güncellendiğine dikkat çeken Erdoğan, "Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin TL'den 300 bin TL'ye yükseltirken, yaş sınırını da 30'dan 35'e çıkartıyoruz" dedi. Erdoğan, "Halkbank'tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz 36 aya kadar vadeli yüzde 4 faizli krediyle borcunu tasfiye imkanı sağlıyoruz" diye açıkladı.

ESNAF KREDİ DESTEK PAKETİ NE KADAR?

100 bin lira alan esnaf 60 ay içerisinde toplam 125 bin ödeyecek

200 bin lira alan esnaf 60 ay içerisinde toplam 250 bin ödeyecek

500 bin lira alan esnaf 60 ay içerisinde toplam 352 bin ödeyecek

Kızışan yarışa kamu bankaları da dahil oldu! Emekli promosyonuna okkalı zam geldi!

Dolar 24 saat sonra bu kadar olacak! Dolarda dananın kuyruğu kopuyor! Elinde doları olanlar bakmayan bin pişman

Emeklilerin 1 Ocak 2023 zamları peş peşe hesaplanıyor! Duyan emekliler inanamıyor! Hemen son dakika rakamına bakın!


Geri Dön