27 / 04 / 2024

Halkbank’tan dev adım! Halkbank müşterilerinin başına talih kuşu kondu!

Halkbank’tan dev adım! Halkbank müşterilerinin başına talih kuşu kondu!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden zarar gören esnaf ve sanatkarların, kefalet kooperatifleri veya Halkbank'tan kullandıkları düşük faizli kredi borçları 6 ay öteledi.



Kahramanmaraş’taki depremlerden zarar gören esnaf ve sanatkarların, kefalet kooperatifleri veya Halkbank'tan kullandıkları düşük faizli kredi borçları 6 ay ertelendi. Cumhurbaşkanlığının konuya ilişkin Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Halkbank’tan dev adım! Halkbank müşterilerinin başına talih kuşu kondu!

ESNAF VE SANATKARLARIN KREDİ BORÇLARININ ERTELENMESİNE İLİŞKİN HUSUSLAR

Kararın amacı; depremden etkilenen 10 il ile bu illere bağlı ilçelerinde faaliyet gösteren ve 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle işleri ve/veya işletmesi zarar gören ve/veya aktif bir şekilde esnaflık faaliyetini devam ettiremeyen esnaf ve sanatkârların, Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince (Banka) Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine (TESKOMB) bağlı bölge birliklerine ortak olan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle ya da doğrudan düşük faizli kredi kullandırılmasıyla ilgili kararlar kapsamında olan kredi borçlarının ertelenmesiyle ilgili usul ve esasların belirlenmesi olarak gösterildi.

İşte detaylar...


Geri Dön