Ekonomi

Halkbank'tan kadın girişimcilere faizsiz kredi! Başvurular başladı!

Halkbank'tan girişimci kadınların yüzünü güldürecek haber geldi. Banka tarafından başlatılan faizsiz kredi kampanyası kapsamında ilk defa iş kuracak ya da işini kurmuş kadın girişimcilere para desteği verilecek. İşte tüm detaylar... Kadın girişimcilere 6 ay ödemesiz ve sıfır faizli kredi veriliyor

Kendi işi kurup patron olmak isteyen girişimci kadınlara özel kredi kampanyası Halkbank tarafından duyuruldu. Kadın girişimcilere 6 ay ödemesiz ve sıfır faizli kredi veriliyor. 100-150 bin TL arasında değişen kredi ödemeleri için banka belirli şartların taşınmasını istiyor.  

Halk Bankası'ndan yeni kampanya duyurusu geldi. Güçlü Türkiye'nin güçlü kadınları için "Önce Halk, Sonra Bankayız" anlayışıyla hareket ettiklerini belirten banka başlattıkları kampanya hakkında detayları tek tek açıkladı. 

HALKBANK KADIN GİRİŞİMCİ KREDİ KAMPANYASI 

Halkbank ilk defa iş kuracak ya da işini kurmuş kadın girişimcilere finansman desteği veriyor. Kadın girişimcilerin cesaretlendirilmesi ve teşvik edilmesini sağlayan "Kadın Girişimci Kredi" paketini hayata geçirildi. Kredinin özellikleri ve şartları şöyle: 

Azami kredi limiti, işini kurmuş kadın girişimciler için 150 bin TL, yeni iş kuran ve işletme yaşı 6 ayı geçmeyen kadın girişimciler için 100 bin TL'dir. Kampanya kapsamında kredi vadesi 6 ay anapara ödemesiz dönem olmak üzere 36 ay olarak belirlenmiştir. 

Ödemesiz dönem faizleri 3'er ayda bir tahsil edilmek üzere planlanmıştır. Kredi vadesi boyunca Kadın Girişimcilerden havale ve EFT işlemlerinden ücret de alınmayacaktır. Peki, kimler faydalanabilir?

Kredi kampanyasından gerçek kişi şahıs işletmesi veya hisseleri toplamının en az %50'si başvuru tarihi itibarıyla kadınlara ait olan işletmeler faydalanbileceklerdir.  

KADIN GİRİŞİMCİLERE SIFIR FAİZLİ ESNAF KREDİSİ NEDİR? 

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni tamamlayan 30 yaşını doldurmamış girişimciler için azami kredi limiti 100 bin TL olarak belirtilmiştir. En az 1 yıllık ustalık belgesine sahip ve ilgili meslek kolunda son 1 yıl içinde işletme kuran girişimciler için azami kredi limiti ise 275 bin TL olarak açıklanmıştır. Bu şartları taşıyan kişilere sıfır faizli esnaf kredisi imkanı veriliyor. 

Kimler Faydalanabilir?

"3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu" kapsamında, kredi başvuru tarihi itibarıyla en az 1 yıllık ustalık belgesine sahip olanlar,
Ustalık belgesiyle ilgili meslek kolunda, son 1 yıl içinde kendi adına işletme kurduğunu belgeleyen girişimci esnaf ve sanatkârlar,
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni bitirenler,
KOSGEB tarafından onaylanan projelerini bankamıza sunan, kredi başvuru tarihi itibarıyla 30 yaşını tamamlamamış olan genç girişimci esnaf ve sanatkârlar krediden faydalanabilirler. 


İş Bankası'ndan 13 bin TL kredi desteği! Ödemeye 3 ay sonra başlayın!