Ekonomi

100 bin Türk lirası verilecek! Son başvuru tarihi 31 Mart…

Kovid-19 saldını döneminde istihdam sayısını artırmak ve zarar gören işletmelerin istihdamını korumak için 100 bin Türk lirası faizsiz kredi desteği sağlanıyor. 100 bin TL’lik faizsiz kredi desteğinden faydalanmak için son tarih 31 Mart… Mikro işletmelerin 2 kişiye kadar eleman alabileceğini anımsatan Çepni, küçük işletmelerde alacakları kişi başına 100 bin Türk lirası destek alınabildiğini, 5 kişiye kadar iş imkanının verilebildiğini kaydetti

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan mikro küçük işletmelere yönelik destek programı ile ilgili konuşan KOSGEB Afyonkarahisar İl Müdürü Ayşe Yeşim Çepni, KOSGEB olarak salgından zarar gören işletmelerin istihdamlarını korumak, istihdam sayısını arttırmak ve gördükleri yan etkileri azaltmak için yeni bir destek programı açıklandığını vurgulayarak, bu doğrultuda mikro işletmelere alacakları kişi başına 100 bin Türk lirası verileceğini söyledi.

Mikro işletmelerin 2 kişiye kadar eleman alabileceğini anımsatan Çepni, küçük işletmelerde alacakları kişi başına 100 bin Türk lirası destek alınabildiğini, 5 kişiye kadar iş imkanının verilebildiğini kaydetti.

Projeye son başvuru tarihinin 31 Mart olduğuna dikkati çeken Çepni, projede il bazında kota bulunmadığını ifade ederek, Afyonkarahisar’daki başvuru oranının arttığını vurgulayarak, işletmeleri hızlıca başvurularını yapmaya, istihdam oluşturmaya davet etti.

Projenin detayları ile ilgili bilgi veren Çepni, 2019’da 75 bin Türk lirası net satış hâsılatına sahip olan işletmelerin başvuruda bulunabildiğini anlatarak, projeden imalat sanayisi sektörünün tamamen faydalanabildiğini bildirdi.

Ticaret ve hizmet sektörlerinin de belli kapsamda olanlarının bu krediden faydalanabildiğini belirten Çepni, işletmelerin KOSGEB’in internet sayfasından detaylı bilgi alabileceğine dikkati çekerek, işletmeye alınacak elemanlarla ilgili de şartların bulunduğunu açıkladı.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

İşletmeye alınacak personel teknik lise, mesleki lise ya da üniversite mezunu olmalı. 
Son 3 yıl içinde 180 günden fazla prim günü olmamalı.
Yabancı uyruklu olmamalı.
Ödeme aşamasında işletmenin SGK ya da vergi borcu bulunmamalı.
Projede kadınlara pozitif ayrıcalık yapılıyor.
Projeye başvuran kadın işletmenin de ve işletmeye kadın istihdamı yapması durumunda kişi başına 10 bin Türk lirası fazla destek ödemesi yapılıyor. 

Devletten faizsiz 100 bin TL! Hem de 2 yıl geri ödemesiz…

Başvuran alıyor! 100 bin TL faizsiz kredi veriliyor!

Faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz 110 bin TL'lik kredi desteği müjdesi! Dikkat son gün...