Genel

Haluk Sur başkanlığında konut sektörü yeni oluşuma gidiyor!

Konut sektörü, sektörün sorunlarını çözmek için oluşuma gidiyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), yönetim kurulu üyeliği Urban Land Institute (ULI) Türkiye temsilcisi Haluk Sur’un

Konut sektörü, sektörün sorunlarını çözmek için oluşuma gidiyor. Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), yönetim kurulu üyeliği Urban Land Institute (ULI) Türkiye temsilcisi Haluk Sur’un organize ettiği yeni oluşum, konut ve inşaat sektöründe Türkiye Müteahhitler Birliği’ni örnek alacak.

Yeni organizasyonun adı Türkiye Gayrimenkul Yatırımcıları Birliği (TÜGYAB) olacak. TÜGYAP Alışveriş Yatırımcıları Derneği (AYD), Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), İnşaat Malzemecileri Derneği (İMSAD) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) gibi sektörün alt organizasyonlarını bünyesine katacak. Yeni oluşumun konut alanında faaliyet gösteren şirketlerin üye olacağı yeni bir oluşum mu, yoksa İNDER bünyesinde mi devam edileceği ise önümüzdeki dönemde belli olacak.

TÜGYAP ilk toplantısını geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız yaptı. Organizasyonu destekleyenler arasında Hasan Rahvalı, Ömer Faruk Çelik, Altan Elmas, Ali Dumankaya, Ramadan Kumova ve Emre Çamlıbel gibi isimler yer alıyor.

TÜGYAB’ın öncelikli gündemi sorunlar

TÜGYAB’ın öncelikli gündem maddeleri arasında 2B yasaları, KDV sorunu ve yabancıların mülk edinme problemi yer alıyor. Birlik, sektörün yaşadığı sıkıntılara çözüm bulmak ve konuyla ilgili lobi faaliyetleri gerçekleştirmeyi düşünüyor.