27 / 04 / 2024

Hamit Demir: 20 dönüme sadece 2 kule yapılsın yeter!

Hamit Demir: 20 dönüme sadece 2 kule yapılsın yeter!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, İstanbul’u kurtaracak dönüşüm planı olarak kentin 15-20 dönümlük parseller haline getirilmesini ve sadece ikişer kule yapılmasını istedi



İstanbul’u kurtaracak dönüşüm planı olarak kentin 15-20 dönümlük parseller haline getirilmesi gerektiğini savunan Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, bu bölgelerdeki yapıların yıkılarak birisi toprak sahiplerine, diğeri müteahhide olmak üzere her bölgeye 2’şer kule yapılmasını önerdi. Kulelerin 40-50 kat olmasını planlayan Demir, taban oturumlarının arsanın yüzde 15’i geçmemesini  ve kalan alanların yeşil alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm sorununu çözmek için devletin, bürokrasinin ve İBB’nin birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Demir, İstanbul’un imar planlarının yeniden ele almasını tavsiye etti. İBBİ'nin 25 binlik ve 5 binlik planları yeniden elden geçirmesini isteyen Demir, “Burada kesin sınırları belirleyerek yeşilliğin bol olduğu bir plan hazırlanmalı ve ilçe belediyelere bildirilmeli. Yeni planda kentin her şeyi belli olmalı.Ayrıca trafik sorunu da ancak bu şekilde çözülür” diye konuştu.

Bu konuda Bakırköy örneği veren Demir, “Yetkililer buraya yüksek bina yapılması için izin vermiyor. Peki o zaman sahildeki otellere neden verildi Oraya izin varsa kentsel dönüşüm adına buraya da verilmeli.  Özgürlük Meydanı’ndan bakıldığında deniz görünmeli” dedi.

Yıkılan bölgelerdeki insanların haklarının korunması ve mutluluklarını sağlanması için özel sektörün devreye alınmasını önerer Demir, “Belirlenen parsellerdeki insanların tüm taşınma ve kira masraflarıbu firmalar tarafından karşılanarak bölgeler boşaltılmalı. Söz konusu kuleler bittiğinde de geri taşınmaları gerçekleştirilmeli” diye konuştu. 

Hamit Demir’in dönüşüm reçetesi:
1- İBB kenti yeniden planlayarak ilçe belediyelere deklare etmeli.
2- Kent, 15-20 dönümlük parsellere ayrılarak tüm yapılar yıkılmalı.
3- Yeni alanlarda birisi toprak sahiplerine, diğeri müteahhide olmak üzere sadece iki kule yapılmalı. İnsanlar bu kulelerde yaşamalı.


Geri Dön