08 / 05 / 2024

Hamit İzol: Turizm politikası doğru belirlenmeli!

Hamit İzol: Turizm politikası doğru belirlenmeli!

MERTİD Başkanı Hamit İzol, ilin sahip olduğu kıyı şeridi ve Tarsus ilçesinde bulunan inanç turizmi olanakları ile önemli bir destinasyon olduğunu belirterek "Uluslararası kamuoyuna tanıtılması şarttır" dedi.



Turizm sektörüyle ilgili değerlendirme yapan Hamit İzol, Çukurova Havaalanı sürecinin durmasının, sadece Mersinıe değil, tüm Doğu Akdeniz'e olumsuz etkisi olduğunu vurguladı. İzol şu değerlendirmeyi yaptı: "Gelinen bu noktayı sektör olarak çok önceden defalarca dikkat çektik. Biz turizmcilerin siyaset ile işi olmaz. Bizim işimiz bölgemizin, ülkemizin en güzel şekliyle dünyaya tanıtılması ve bu hareketin sonuçları olarak da ekonomiye katkı sağlamaktır. Bunun en somut örneği de ülkemizin turizm vasıtasıyla 35 milyar dolar döviz girdisinin sağlanmış olmasıdır. Biz bölge aktörlerine düşen görev de bu pastadan bölgemiz lehine pay almaktı. Ancak bunun temel gereksinimi kuşkusuz ulaşımdır. Çukurova Havalimanı faaliyete geçmedikçe ne yazık ki yerel havayollarımız dışında, bölgemizde uluslararası havayolları ve yolcularını görmek mümkün olamayacaktır." 


KAZANLI ZARAR VERDİ 

Kazanlı bölgesindeki turizm tahsislerinden sonuç alınamamasının da ekonomik açıdan büyük zarar verdiğinin altını çizen İzol, şunları söyledi: "Ancak diğer yandan da özellikle Kazanlı Turizm Bölgesi dahil diğer toplam 8 turizm bölgemizle de alakalı olarak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasıının desteği ve Turizm Platformu koordinasyonunda MERTID'in de içinde yer aldığı bir çalışma grubuyla bu alanların daha özellikli tahsislerle turizme kazandırılması yönünde çalışmalarımız başlamıştır. Kısa bir süre önce MERTİD ve Mersin Turizm Platformu olarak turizm duayeni ve aynı zamanda Avrupa-Türkiye İş Konseyi Başkanı Sayın Hüseyin Baranerıi bölgemizde ağırladık. Yapmış olduğumuz değerlendirme toplantısında, dışarıdan ve farklı açılardan bölgemizin nasıl algılandığını da öğrenme fırsatımız oldu. Bu tespitler bundan sonraki bölgesel turizm politikalarımızın belirlenmesinde bizlere ışık tutacaktır." 


Gazette


Geri Dön