29 / 04 / 2024

Hamza Dağ'dan Buca Metrosu tepkisi!

Hamza Dağ'dan Buca Metrosu tepkisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Buca Metrosu'yla ilgili "Sonuçta 525 milyon daha fazla veren ikinci firmaya ihale verildi. 525 milyon daha fazla veren firmaya. Aynı İMF zihniyeti" dedi.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı ve  İzmir  Milletvekili Hamza Dağ, Buca Metrosu'yla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ege'de Sonsöz'de yer alan habere göre; 'İzmir'in rekor yatırımı' şeklinde açıklanan Buca- Üçyol metro hattı hakkında İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne eleştirilerde bulunan Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer'e İMF benzetmesi yaptı. İzmir'i gelecek yerel seçimlerde kazanacaklarına dikkat çeken Hamza Dağ, "Ben 2024'te kazanacağımızı düşünüyorum. Bu tabii ki bir çok sebebi var. Önce 2023'deki virajı geçmek sonrada 2024'te sadece İzmir'de değil birçok büyükşehir de netice alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Hamza Dağ dan Buca Metrosu tepkisi!

"İzmir'de bu hafta içi Buca Metrosu ihale sonucu açıklandı" ifadelerini kullanan Hamza Dağ, "Sonuçta 525 milyon daha fazla veren ikinci firmaya ihale verildi. 525 milyon daha fazla veren firmaya. Soyer'e soruyorlar 'biz karar vermedik, krediyi almış olduğumuz banka karar verdi' diyordu. Aynı İMF zihniyeti. Ortaya hiçbir icraat yok. Sorunlar ötelenerek çözülemez. Biz 1 yılda iktidar olarak deprem konutlarında büyük bir yol almışken, İBB kendi binası ile ilgili karar vermedi. Hepsinden öte Buca Metrosu için 525 milyon daha fazla para verecek. Krediyi de bildiğim kadarıyla döviz üzerinden çektiler. Biz İzmir'i biliyor ve seviyoruz" açıklamasında bulundu.

Üçyol–Buca Metrosu'nun ihale süreci tamam!


Geri Dön