27 / 04 / 2024

AK Partili Hamza Dağ'dan depremzedelerin oturduğu evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki!

AK Partili Hamza Dağ'dan depremzedelerin oturduğu evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tepki!

30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen depremin ardından Uzundere Konutları'na yerleştirilen depremzedelerin yaşadığı evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne AK Partili Hamza Dağ'dan da tepki geldi...



30 Ekim 2020 tarihinde İzmir'de meydana gelen depremin ardından Uzundere Konutları'na yerleştirilen depremzedelerin yaşadığı evleri satışa çıkaran  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne tepkiler dinmek bilmiyor.

AK Partili Hamza Dağ, Bayraklı Toplu Konut Alanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sürecinde Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun depremzedelere ücretsiz ev vadettiğini anımsattı.

Yeni Asır'da yer alan habere göre "CHP'li belediyelerin 14 Mayıs seçimleri sonrasında depremzedelere yardımları kestiğini" dile getiren Hamza Dağ, belediyelerin zulme varan işlemlere imza attıklarını da iddia etti.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresinin (TOKİ) İzmir depreminin ardından geçen 2,5 yılda rezerv alanda 5 bin konutu depremzedelere teslim ettiğini dile getiren Hamza Dağ, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ise kendi binasını yıkmak dışında bir iş yapmadığını savundu. Dağ, şunları dile getirdi: "İzmir Büyükşehir Belediyesi o dönemde çok reklam yaparak hem Hilton'u hem de Uzundere'de konutları depremde açtığını açıklamıştı. Hilton'da tahliye işlemlerini geçtiğimiz aylarda yaptı. Şimdi de 14 Mayıs seçiminin ortaya çıkartmış olduğu ne yazık ki onlardaki hayal kırıklığıyla ve deprem bölgesinde Cumhurbaşkanımıza ve partimize olan desteği görerek 31 Mayıs tarihinde Uzundere'deki vatandaşlarımızın tahliyesine karar vermişler. Açıkçası bu vicdanlara sığan bir iş değildir. Bunu milletimiz kabul etmez, kabullenemez. Bu bir zulümdür. İzmir Büyükşehir Belediyesinden evvel emirde söz konusu bu kararından vazgeçmesini bekliyoruz."

AK Partili Hamza Dağ dan depremzedelerin oturduğu evleri satışa çıkaran İzmir Büyükşehir Belediyesi ne tepki!

"İNSANLARIMIZI MAĞDUR ETMEYİZ"

Uzundere'deki belediyeye ait konutların satılacağını öğrendiklerini, konutların TOKİ'nin depremzedelere sağladığı şartlarda verilebileceğini dile getiren Hamza Dağ, şunları dile getirdi: "Maliyetinin yüzde 50'sine, 2 sene ödemesiz 18 sene faizsiz şekilde oradaki depremzede kiracı kardeşlerimize verebilirler. Bunu yapamayacaklarsa, yapmayacaklarsa biz o insanlarımızı mağdur bırakacak değiliz fakat bize zaman kazandırmaları gerekir. Onun için oradaki 31 Mayıs tarihini, 3-6 ay ileriye atmalarını ve bu süre zarfında da bizim oradaki insanlarımıza çözüm üretecek işler yapmamızı sağlamaları gerekli."

Temettü hisseleriyle ev kirası gibi kazanç sağlamak mümkün mü?

Dilek Life Mahall resmen başlıyor! Tuzla Aydınlı'ya 800 konutluk yeni proje geliyor!

Emekliye seçim öncesi yeni ikramiye müjdesi geldi! Hesaplara 5 bin TL daha yatırılacak!


Geri Dön