Kentsel Dönüşüm

Hamza Dağ'dan CHP'nin 'kentsel dönüşüm kredileri onaylanmadı' iddiasına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Özgür Özel’in kentsel dönüşüm kredilerinin onaylanmadığı iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. İşte Hamza Dağ'ın o açıklamaları...


İzmir'de kentsel dönüşüm tartışmaları hız kesmeden devam ederken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan da çok konuşulacak bir açıklama geldi. Hamza Dağ CHP Genel Başkanı resmi X hesabı https://x.com/avhamzadag üzerinden yaptığı paylaşımda CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in "İzmir'de, İstanbul'da kentsel dönüşüm için bulduğumuz yabancı kredileri dahi onaylamıyorlar. 'Aman bunlar bir iş yaparsa, başarılı belediyelerle birinci parti oldular, bunu sürdürürlerse bizim için tehdit' diyenler bu kredileri onaylamıyor" açıklamasına yanıt verdi.

'BEKLEYEN KREDİ YOK'

Hamza Dağ paylaşımında İzmir'in bekleyen kredisi veya kredi onayı bulunmadığını belirterek, "Özgür Özel çok net bir şekilde yalan konuşmaktadır. Üstelik bakanlık tarafından onay verilen Ege Mahallesi'nde, Emrez Mahallesi'nde 10 senedir kentsel dönüşüm yapılmamıştır. Bununla da kalınmamış, 'Örnek kentsel dönüşüm projesi' diye sunulan sözde İzbeton kooperatif modelinden toplanan iki milyar lira, buharlaşmıştır." ifadelerini kullandı.


Hamza Dağ'ın açıklaması şu şekilde:

İzmir’in bekleyen kredisi veya kredi onayı bulunmamaktadır.
Sn. Özel çok net bir şekilde yalan konuşmaktadır.

Üstelik bakanlık tarafından onay verilen Ege Mahallesi’nde, Emrez Mahallesi’nde 10 senedir kentsel dönüşüm yapılmamıştır. 

Bununla da kalınmamış, “Örnek kentsel dönüşüm projesi” diye sunulan sözde İzbeton kooperatif modelinden toplanan iki milyar lira, buharlaşmıştır.

CHP Genel Başkanı, popülizmi bırakıp evvela bu iki milyar liranın ve mağdur edilen hemşehrilerimizin hesabını, belediye başkanından, il başkanından ve milletvekillerinden sormalıdır.

 

SGK, 7 ilde arsa, arazi, konut, lojman ve bina satıyor! Ankara ve İstanbul'da aralarında! 

Bu hafta temettü ödeyecek 4 şirket! Yeni haftada hangi şirket ne kadar temettü verecek?

Ev sahibi-kiracı kavgasında sular durulmuyor! Artık evler kiraya verilmeyecek, olan yuva kurmaya çalışan gençlere olacak