18 / 05 / 2024

Hane başı destek ödemesi ne zaman yatacak? AFAD hane başı destek ödemesi neden yatmadı?

Hane başı destek ödemesi ne zaman yatacak? AFAD hane başı destek ödemesi neden yatmadı?

Hane başı destek ödemelerine dair araştırmalar başladı. Hane başı destek ödemesi alanlar, ödemenin ne zaman yapılacağını merak ediyor. İşte detaylar!



HANE BAŞI DESTEK ÖDEMESİ NEDEN YATMADI, NE ZAMAN YATACAK?

AFAD'dan resmi bir şekilde yapılan açıklamada, "Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremlerden sonra Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalarda yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı, orta hasarlı ve az hasarlı olarak tespit edilen konutlar için 10 bin TL tutarındaki Hane Başı Destek Ödemeleri yapılmaya başlandı.

Bu ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı tarafından kesinleşmemiş hasar tespit verileri ile alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir. Hane Başı Destek Ödemeleri, Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşlara doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşların ise T.C kimlik numaralarına yapılmaktadır. Ödeme yapılan vatandaşlarımıza bilgilendirme mesajı gönderimine başlanmıştır" şeklinde denildi.

Destek ödemeleri yatırılmayan vatandaşların banka şubelerine gidip, T.C kimlik numarası üzerinden Hane başı destek ödemesinin yatıp yatmadığını kolaylıkla sorgulayabilirler. Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığınca kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah bilgisi dikkate alınarak yapılmaktadır. Yoğunluktan dolayı sıranın henüz gelmemesi de destek ödemelerinin henüz yatmamasına neden olabilir.

HANE BAŞI DESTEK ÖDEMESİ KİMLERE VERİLİR?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, nakdi desteğin kimlere verileceğini; "10 bin TL zarar gören afetzedelere hane başı destek ödememiz bulunmaktadır. Destek afette yıkık acil yıkılacak, ağır, orta veya az hasarlı tespit edilen konutlara yöneliktir. Hasarsızlara yönelik değil." sözleriyle duyurmuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön