Kira

Hanehalklarının yüzde 8,4'ü başkasının evinde kira ödemeden oturuyor!

Son rakamlar konut sahipliği oranının yüzde 55’lere kadar gerilediğini, kiralık konut ihtiyacının ise yüzde 27’ye ulaştığını ortaya koyuyor. Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, kira ödemeden oturanların oranını açıkladı. İşte o rakam... 

Enflasyon ve inşaat maliyetlerinde yaşanan artışlar sebebiyle konut fiyatları son birkaç senede 10 kattan fazla yükseliş gösterdi. Konut sahibi olmak neredeyse imkansız hale geldi. Bu gelişmelerin ardından Türkiye, Avrupa ülkeleri arasında kiracı oranı en yüksek 4’üncü ülke oldu. 

Açıklanan son rakamlar, konut sahipliği oranının yüzde 55’lere kadar gerilediğini, kiralık konut ihtiyacının ise yüzde 27’ye ulaştığını ortaya koyuyor. 

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman, https://x.com/AhmetBuyukduman resmi X sosyal medya hesabından kira ödemeden oturanlar ile ilgili bir paylaşım yaptı. 

Söz konusu paylaşımında hanehalklarının konuttaki mülkiyet durumlarına göre dağılımına ilişkin bir tabloya yer veren Büyükduman, "Hanehalklarının yüzde 8,4’ü başkasının evinde kira ödemeden oturuyormuş!!" ifadelerini kullandı. 

Peki vatandaşlar konut sahipliği ile ilgili neler söyledi? İşte o paylaşıma gelen yorumlar...

 Rezerv alan tepkileri dinmeyen Hatay halkı 3 Ağustos'ta Doğuş Okulları önünde toplanıyor!

Başakşehir Ayazma’nın 2 günde 156 konuta denk arsa oranının tamamı satıldı!

3 haftalık tatil için 4 aylık kira ödeniyor: Alanya'da konut kiralamaya çözüm beklentisi!