29 / 09 / 2024

Hangi işadamı hangi yalıda oturuyor

Hangi işadamı hangi yalıda oturuyor

İşadamlarının oturduğu yalı ve köşklerinin değeri 10 milyon dolardan başlayıp 150 milyon dolara kadar çıkıyor. İşte Boğaz'ın sahipleri o isimler ve evleri




İşadamlarının oturduğu yalı ve köşklerinin değeri 10 milyon dolardan başlayıp 150 milyon dolara kadar çıkıyor. İşte Boğaz'ın sahipleri o isimler ve evleri...
 
DEMİR SABANCI HASİP PAşžA YALISI

SABANCI Holding'den ayrılarak Sedes Holdingi kuran Demir Sabancı, Hasip Paşa Yalısı'nda oturuyor. Beylerbeyi'ndeki yalının tam 26 odası bulunuyor. Yalının bugünkü değeri 150 milyon dolar civarında

MUSTAFA KOç NURİ PAşžA YALISI

KOç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Beykoz Kanlıca'daki Nuri Paşa Yalısı'nda oturuyor. İki katlı ahşap yalının değerinin 80 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.

ERDOĞAN DEMİRÖREN MARKİ AHMET YALISI

DEMİRÖREN Grubu'nun başında yer alan Erdoğan Demirören, uzun yıllardır Kanlıca ile Anadolu Hisarı arasında bulunan Marki Ahmet Necip Bey Yalısı'nda oturuyor. 19. yüzyılda yapıldığı belirtilen yalının, 2 bin 400 metrekare arsası ve 700 metrekare oturumlu binası var.

SUZAN SABANCI DİNçER'İN İKİ YALISI BİRDEN VAR

AKBANK Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer Yeniköy sahilinde bulunan Tahsin Bey Yalısı'nda oturuyor. Yalıyı 22 milyon dolara almıştı.Dinçer,Uzanlar'a ait Sarıyer'deki Afif Ahmet Paşa Yalısı'nı geçen yıl 58 milyon TL'ye aldı.

ALI AGAOGLU AMCAZADE YALISI

AĞAOĞLU şžirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Vaniköy'deki yalısında oturuyor. Dört katlı olan yak, toplam bin metrekare büyüklükte. Ağaoğlu 2 yıl sonra ise dünyanın en eski ahşap yalısı olan Amcazade Yalısı'nın haremlik bölümüne taşınacak.

ALİ KOç OSTROROG YALISI

KOç Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç, Kandilli'de, Göksu Caddesi üzerinde yer alan Kont Ostrorog Yalısı'nın sahibi. Denizden bakıldığında, yan yana birleştirilmiş iki yalı gibi gözüken Kont Ostrorog Yalısı'na 105 milyon dolar değer biçilmişti.

NEZİH BARUT YEDİ SEKİZ HASAN

ABDİ İbrahim İlaç'ın üçüncü kuşak patronu Nezih Barut Kanlıca'daki 120 yıllık Yedi Sekiz Hasan Paşa Yalısı'nın sahibi. Barut, TMSF'nin sattığı yalıyı 20 milyon dolara almıştı. Yalının denize 40 metre cephesi var.

AKIN İPEK AKSU YALISI

KANALTÜRK ve Bugün Gazetesi'nin sahibi Akın İpek, yalı sahibi olan işadamları arasına katildi. İpek geçtiğimiz ay içinde 20 milyon dolara Bebek civarındaki Aksu Yalısı'nı satın aldı.

REMZİ GUR ASLANLI KÖşK

BAşžBAKAN Erdoğan'ın çocuklarına verdiği bursla gündeme gelen Remzi Gür, İstinye'nin en şaşalı evi Aslanlı Köşk'te oturuyor. Gür, geçen yıl Halis Toprak'tan TMSF'ye geçen yalıya 23.8 milyon TL'yle en yüksek teklifi vererek sahip olmuştu.

HALİS KOMİLİ KIBRISLI YALISI

KOMİLİ'nin sahibi olan Komili Ailesi, Kandilli'de tarihi Kıbrıslı Yalısı'nın sahibi. 18'nci yüzyılda inşa edilen yalı, 64 metrelik cephesiyle, Boğaz'a en geniş cephesi olan yalı unvanına sahip.
Sözcü


Geri Dön