İhale

Harran'da 101 okula 101 derslik yapılacak!

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması kapsamında yeni derslikler yapılıyor  

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Vali Nuri Okutan'ın il genelinde başlattığı "Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması" projesi kapsamında, Harran'da da eğitim seviyesinin yükseltilmesine yönelik çalışmaların yanında ana sınıfları için ek derslik yapımına ağırlık veriliyor.

Bu çerçevede Kaymakamlık, Müftülük, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanlığı gibi çeşitli kurumlar, bütçelerine göre birer ikişer derslik yapmaya çalışıyor. İlçedeki 105 köy ve mahalle muhtarı da 1 aylık maaşlarını okul yapımı için bağışladı.

KAYMAKAMIN KÖY ZİYARETLERİ

Harran Kaymakamı Serkan Keçeli de ilçeye atandığı yaklaşık 4 aylık süre içerisinde her hafta aynı güzergahta bulunan birkaç köyü ziyaret ederek, hem yöre sakinlerinin sorunlarını dinliyor hem de eğitimin önemine anlatıp, vatandaşların okul ve okul öncesi eğitim için yürütülen çalışmalara destek sunmalarını istiyor.

Keçeli, yaptıkları çalışmalar neticesinde, Kaymakamlık ve vatandaşların katkılarıyla toplam 20 dersliğin yapımına başladıklarını belirtti.

İlçe Emniyet, Milli Eğitim, Maliye, İlçe Tarım Müdürlüğü, Müftülük, Jandarma Komutanlığı ve Kaymakamlık yazı işleri personelinin de kendi imkanlarıyla 20 dersliğin yapımını üstlendiklerini aktaran Keçeli, Harran merkez ve köylerdeki toplam 105 muhtarın ise bu kapsamda bir aylık maaşlarını "Okul yaptırma hesabına" yatırarak, derslik yapımına destek olduklarını bildirdi.

"101 OKULA 101 SINIF

Harran Milli Eğitim Müdürü Rıfat Demirkol da ilçeye yeni dersliklerin kazandırılması çalışmaları kapsamında, 101 ilköğretim okuluna, 101 sınıf yapmayı planladıklarını söyledi.

Kaymakam Keçeli'nin desteğiyle çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Demirkol, "Kampanyamıza kurumlar, vatandaşlar ve öğretmenlerimiz de destek oluyorlar" dedi.

Bu çerçevede bir grup öğretmenin kendi aralarında kurdukları ekiple tiyatro çalışması yaptıklarını bildiren Rıfat Demirkol, "Öğretmenlerimiz, çalışmalarını tamamladıktan sonra Harran, Şanlıurfa ve il dışında yapacakları
tiyatro gösterileriyle buradan elde edecekleri geliri derslik yapımında kullanacaklar" diye konuştu.

Demirkol, 4 köyde atıl durumda bulunan sağlık evlerini de onararak okula dönüştürdüklerini, bu şekilde 2 sağlık evinin daha onarılarak eğitime kazandırılacağını kaydetti.

Harran Ziraat Odası Başkanı Muhsin Özyavuz da ilçede Kaymakam Keçeli öncülüğünde başlatılan çalışmalara kendilerinin de oda olarak 2 ana sınıfı yaparak katkı sunacaklarını bildirdi.
AA