Yeni Şirketler

Hasan Akgün, benzin istasyonu diktiği arsayı kızına verdi

Büyükçekmece Belediyesi'nde 2. vurgun...  Hasan Akgün, fakirin umudu arsaya imar uygulaması yaptı, üstüne benzin istasyonu dikti ve kızına düğün hediyesi verdi.

CHP'li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün vurgununda ikinci perde. Gecekondu Önleme Bölgesi'nden eşine, dostuna bedava arsa dağıtan Akgün, biricik kızı Yurdagül'ü de unutmadı! Akgün, geçen ocak ayında dünyaevine giren kızına fakir-fukaranın umudu olan bölgeden "düğün hediyesi" olarak arsa verdi. Takvim, başkanın bölgede nasıl bir plan "işlettiğini" ortaya çıkarttı.

YOKSULUN ARSASI EŞE, DOSTA
Başkan Akgün, diğer damadı İbrahim Erkal'ın villasına yaklaşık 200 metre uzaklıkta E-5 karayolu üzerinde 240 ada 1-2-3-4 ve 5 parseller üzerinde planlarda birleştirme yaptı. Sonrasında 240 ada 12 ve 13 parsellerde 17 Haziran 2004 tarihli Büyükçekmece uygulama imar planı tadilatı ile Gecekondu Önleme Bölgesi kaldırıldı ve Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı ilan edildi. Tüm bu "çalışmaların" sonunda da ortaya yüzde 10 emsal ve 3.50 yüksekliğinde A lejantı arsa ortaya çıktı. Birden bire değerlenen arsaya da akaryakıt istasyonu inşa edildi. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu Hasan Akgün tüm bu "planı" ilçenin büyükşehir yasası ile İstanbul'a bağlanmadan kısa bir süre önce yaptığı... Çünkü o dönemde 1/5000'lik plan yetkisi sadece ilçe belediyesine aitti.

DÜĞÜNE BİR AY KALA
Ardından 15 Aralık 2004'te başkanın abisi Tahir Akgün'ün oğlu Fatih Akgün ile Galatasaray'ın Kongre Üyesi Adem Çukur, 1.200.000 TL sermaye ile Büyükçekmece Petrol Gıda İnşaat Turizm Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu. Daha sonra Fatih Akgün, şirketteki 600.000 TL tutarındaki hissesinin tamamını Büyükçekmece 1. Noterliği'nin 14 Ekim 20008 gün, 30226 sayı ile tasdikli hisse devir ve temlik sözleşmesi ile amcası Hasan Akgün'ün kızı Yurdagül Akgün'e devretti. Kuzen Akgün'ün hisse devir işlemi Başkan Akgün'ün kızı Yurdagül'ün evlenmeden bir ay öncesine rastlıyor. Böylelikle başkan da kızına önceden planladığı "düğün hediyesi"ni "takdim" etmiş oluyor.

Arsa tahsisi şart ve şekilleri:
Madde 25: 7. madde gereğince tespit olunan önleme bölgelerindeki arsalar, öncelikle gecekonduların ıslahı ve tasfiyesi sebepleriyle açıkta kalacaklara ve diğer konutsuz vatandaşlara verilir. Bu arsalardan, ıslah ve tasfiye bölgelerinde bulunan diğer yapı sahiplerinden yapısının tasfiyesini isteyenler de faydalanabilirler. Her ne sebeple olursa olsun, bu kanun hükümlerince arsa tahsis edilecek kimselerin, yoksul veya dar gelirli olması, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya her hangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan payına sahip bulunmaması şarttır. Kimlerin yoksul ve dar gelirli sayılacağı, kendisine arsa tahsis edileceklerin öncelik sırası ve yukarda sözü geçen diğer hususların esasları yönetmelikte belirtilir.

En değerli arsa statüsüne girdi
Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı "ilan" edilen arsa A lejantı kapsamına girdi. Dolayısıyla değeri birkaç katına çıktı. Başkan da buraya benzin istasyonu diktirdi.

İstasyona en çok damat sevindi!
Hasan Akgün'ün kızı Yurdagül, 11 Ocak 2009'da hayatını Erkan Akyollu ile birleştirdi. Benzin istasyonu "işine" de dolayısıyla en çok damat sevindi...



Takvim