29 / 04 / 2024

Hasan Basri Göktan inşaatçı oldu

Hasan Basri Göktan inşaatçı oldu

Şekerbank Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Göktan gayrimenkul sektörüne girdi



1993 yılında Şekerbank'ta genel müdür olarak göreve başlayan ve 2002 yılında genel müdürlüğün yanı sıra yönetim kurulu başkanlığını devralan Hasan Basri Göktan gayrimenkul sektörüne girdi. Bir dönem Yüksel İnşaat'ta yönetim kurulu başkanı olan Göktan'ın şirket ortakları arasında Ali Engin Keçeli, Korkut Nedim Keçeli, Ahmet Kutlu ve Fikret Kaya bulunuyor.
Ali Engin Keçeli ve Ahmet Kutlu'nun ortak şirketi Promesa İnşaat ve Korkut Nedim Keçeli'ye ait Seba Ulus İnşaat Şirketi de, yeni ortaklıkta yüksek hisselere sahip.

20 milyon TL sermaye ile kurulan şirketin adı Ulus Vadi İnşaat Sanayi Anonim Şirketi. 21 Temmuz'da kurulan şirket, faaliyetlerini Sarıyer Seba Home Sitesi'nde bulunan merkezinden yürütüyor.

Ulus Vadi İnşaat'ın yönetim kurulu başkanlığında Hasan Basri Göktan, başkan yardımcılığında Ali Engin Keçeli, yönetim kurulu üyeliğinde ise Ahmet Kutlu görev alıyor.

Edinilen bilgilere göre şirketin faaliyet alanları arasında; her türlü inşaat taahhüt işleri, konut, işyeri ve ticarethane inşaatları yapmak, satmak, şirketin amaçları doğrultusunda gayrimenkul almak, satmak, kiralamak, mimarlık hizmetleri vermek, şehir ve imar planları hazırlamak, prefabrike inşaatlar yapmak, şirkete ait araziler almak ve bunların üzerine yada başkalarına ait arazilere kat karşılığı inşaatlar yapmak bulunuyor.

Ulus Vadi İnşaat Sanayi A.Ş'nin 20 milyon TL olan sermayesi herbiri  2 bin TL değerinde 10 bin hisseye ayrıldı. Şirket ortaklarının hisse dağılışı şu şekilde;

Fikret Kaya: 200 hisse
Ali Engin Keçeli: 200 hisse
Korkut Nedim Keçeli: 200 hisse
Hasan Basri Göktan: 200 hisse
Ahmet Kutlu: 200 hisse
Promesa İnşaat: 7 bin hisse
Seba Vadi İnşaat: 2 bin hisse

Seda Tabak/ Emlakkulisi.com


Geri Dön