07 / 05 / 2024

Hasan Duruer, Erzurum'da okul yaptıracak!

Hasan Duruer, Erzurum'da okul yaptıracak!

Mardin Valiliğince başlatılan "Okulunu Kendin Yap" kampanyası kapsamında Erzurumlu iş adamı Osman Bakırcı'nın Savur ilçesine bağlı İşgören köyünde yaptıracağı 8 derslikli ilköğretim okulunun temeli düzen



 Törende konuşan Duruer, kadınların ve çocukların eğitilmediği bir toplumun ilerleme kaydetmesinin mümkün olmadığını belirterek, devletin imkanları yanında vatandaşın da eğitime imkanları ölçüsünde destek vermesi gerektiğini söyledi. Üç yıl içerisinde ilde okullaşma sorununu çözeceklerini ifade eden Vali Duruer, şöyle konuştu:

"Eğitim, eğitim, eğitim diyoruz. Halkımızı, kızlarımızı eğitmediğimiz süre içerisinde toplumu ileriye götürme şansına sahip değiliz. Bundan bir süre önce 'Okulunu Kendin Yap' kampanyasını başlatmıştık. Bu kampanyada bir yiğit insan çıktı. Kendisi Mardinli olmadığı halde kalkıp Erzurum'dan dedi ki 2 okul, bir sağlık ocağı yapacağım. Büyükboğaziye köyünde Ramazan ayının başında sağlık ocağının temelini attık. Yine 8 vatandaşımız okul yapma taahhüdünde bulundu. Onların bir kısmı başladı. Bir yurt yapılacak. Sabancılar kısmet olursa 200 yataklı bir öğrenci yurdu yapacaklar. Bu hayır işleri bundan sonra da devam edecek. Önemli olan bu kampanyaların devam etmesi ve eğitime olan katkıların sürmesidir."

DERSLİK İHTİYACI
Duruer, 3 yıl içerisinde Mardin'de okullaşmayı tamamıyla bitirmek ve normal eğitime geçmek düşüncesiyle hareket etiklerini bildirerek, bu yıl eğitime özel idareden 22 milyon TL kaynak aktardıklarını kaydetti. Hayırsever vatandaşlarla birlikte yaptıkları derslik sayısının 600 dolayında olduğunu anlatan Duruer, "Üç sene içerisinde 2 bin 4 yüz derslik yaptığımız takdirde normal eğitime geçmiş olacağız. Yine okul öncesi eğitime de önem vermek gerekiyor" dedi.  Duruer, İşgören köyünün yol yapımına başlandığını, köyün kanalizasyon ve su probleminin de çözüleceği sözünü verdi. Hayırsever iş adamı Osman Bakırcı ise Mardi 'in tarihi ve kültürel değerleriyle her hizmetin en iyisini hak ettiğini belirterek, "İş adamları ve yatırımcılar olarak bize düşen görevleri yaparsak, okumayan hiç kimse kalmayacak.  Bunu yapmak zorundayız. Devletten her şeyi beklemenin yanlış olduğunu görmemiz lazım. Vatandaş olarak görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmemiz gerekir" dedi. Daha sonra Vali Duruer, Bakırcı'ya plaket verdi.
AA


Geri Dön