04 / 05 / 2024

Hasankeyf'teki tarihi eserler 3 milyon 510 bin TL'ye onarılacak

Hasankeyf'teki tarihi eserler 3 milyon 510 bin TL'ye onarılacak

Hasankeyf'te bulunan tarihi eserlerin onarımı için 3 milyon 510 bin lira ödenek ayrıldığı bildirildi



Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca Ilısu Barajı ve Hidroelektrik Santralleri Projesi kapsamında, Hasankeyf'te bulunan tarihi eserlerin onarımı için 3 milyon 510 bin lira ödenek ayrıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, proje kapsamında Batman'ın Hasankeyf ilçesinin çeşitli yerlerinde bulunan Zeynel Bey Türbesi, Orta ve Yukarı Kapı, Süleyman Han, Ulu, Koç, Kızlar ve El-Rızk Camisi ile Artuklu hamamı, Yamaç külliyesi ve Küçük Saray kazı alanı ile çevresinde çalışmalar yapılacağı öğrenildi.

Bu arada projelendirme aşamasında hangi eserlerin onarılacağı, hangi eserlerin yeniden inşa edileceğine de karar verilecek.

Batman İl Özel İdaresi bütçesine aktarılan 3 milyon 510 bin liralık ödeneğin 1 milyon 60 bin lirasının Kültür ve Turizm Genel Müdürlüğü 2009 yılı mali bütçesinden Hasankeyf Taşınmaz Kültür Varlıkları Projesi kapsamında ayrılan kısmı oluşturduğu, 2 milyon 450 bin liranın ise onarım ve yenileme çalışması için ayrıldığı bildirildi.

Ödeneği hazır olan, projelendirme, onarım ve yeniden yapım işlemleri için önümüzdeki günlerde Batman İl Özel İdaresince ihale yapılacağı öğrenildi.
AA


Geri Dön