27 / 04 / 2024

Hasdal Kışlası imar izni İBB tarafından ertelendi!

Hasdal Kışlası imar izni İBB tarafından ertelendi!

Milli Savunma Bakanlığı’nın Ergenekon ve Balyoz davaları ile adından sıklıkla söz edilen Hasdal Kışlası için istediği imar izni, İBB Meclisi tarafından bir kez daha ertelendi



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi önceki gün, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İstanbul Emlak Bölge Başkanlığı’nın, Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal Kışlaları için istediği imar planı değişikliğini görüştü. MSB, Eyüp ilçe sınırları içinde bulunan ve  toplam 508 hektarlık alanı kapsayan kışla alanının 121 hektarlık kısmının konut ve ticaret alanına alınması için talep ettiği imar değişikliği için ilk başvuru 10 Ekim 2013 tarihinde yapılmış, Belediye Meclisi söz konusu başvuru dosyasını, Milli Emlak Daire Başkanlığı’ndan görüş alındıktan sonra değerlendirmek üzere müdürlüğüne iade etmişti. Milli Emlak, İBB'ye gönderdiği yazıda, “itirazı gerektirir bir husus bulunmadığını” bildirdi.


17 bin 440 kişinin yaşaması öngörülüyor

MSB, 4 Haziran 2014 tarihinde yeniden başvurarak, önceki başvuruda bulunan akaryakıt ve ticaret fonksiyonlarını iptal etti. İBB Planlama Müdürlüğü’nün, MSB’nin başvurusu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, imar değişikliği ile 610.402 metrekare inşaat alanı ve bu alanda 17.440 nüfusun yaşamasının öngörüldüğünü belirtti. Büyükşehir Belediye Meclisi 11 Kasım 2014 tarihli toplantısında, Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal Kışlaları ile ilgili plan değişikliği teklifini ikinci kez görüştü. Belediye Meclisi ikinci kez dosyayı, “1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda düzenleme yapılmasının ardından değerlendirilmesi gerektiği” gerekçesiyle müdürlüğüne geri gönderdi.


Yurt


Geri Dön