09 / 05 / 2024

hasdal kışlası ne oldu

hasdal kışlası ne oldu

Milli Savunma Bakanlığı’nın Ergenekon ve Balyoz davaları ile adından sıklıkla söz edilen Hasdal Kışlası için istediği imar izni, İBB Meclisi tarafından bir kez daha ertelendi

Selimiye Kışlası'nın mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne devredildi mi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Selimiye Kışlası'nın mülkiyetine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tarihi Beykoz Kışlası Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildi!

Tarihi Beykoz Kışlası'nın Bezmialem Vakıf Üniversitesi'ne devredildiği bildirildi. Kışla sağlık alanında araştırmalar yapılmak üzere devredildi. 

Metris Kışlası'na kentsel dönüşüm parkı!

Esenler-Atışalanı’nda bulunan toplam 1 milyon 658 bin metrekarelik Metris Kışlası’nın 236 dönümü Esenler Belediyesi’ne devredildi. Belediye, bölgede en büyük kentsel dönüşüm parkını inşa edecek.

Maltepe General Nurettin Baransel Kışlası taşınıyor!

Maltepe'de bulunan General Nurettin Baransel Kışlası'ndaki tank ve zırhlı araçların taşınmasına başlandı. Sevkıyatın 6 Eylül Salı gününe kadar tamamlanması öngörülüyor.

Hasdal Kışlası arazisinin imar planı değişecek!

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal kışlaları için imar planı değişikliği istediği ve konunun İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne geldiğini belirtti.

Kenan Evren Kışlası Marmara Üniversitesi'ne dahil oldu!

Marmara Üniversitesi'nin Halkalı, Bahçelievler ve Nişantaşı Yerleşkeleri'nin TOKİ'ye devri karşılığında Maltepe'deki Kenan Evren Kışlası arazisi üniversiteye geçti. Yeni yerleşkenin bina ve tesisleri de TOKİ tarafından yapılacak.

Temessük kaydı ne demek?

Osmanlı dönemine ait tapu terimleri arasında yer alan temessük kaydı ne demek? Tapu temessükü nedir? Temessük kayıtlarının günümüzde geçerliliği var mıdır? İşte yanıtı..

TOKİ Ankara Keçiören GATA Etlik Kışlası hastane ihalesi 2. oturum 2 Mayıs'ta!

TOKİ Ankara Keçiören Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Komutanlığı'nın Etlik Kışlası içerisinde çok katlı askeri hastane inşaatı ikmal işi ihalesi 2. oturum 2 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak.

Rami Kışlası'na 10 milyon kitaplık kütüphane inşa edilecek!

Ankara’daki 9 milyon kitaplık Milli Kütüphane'den daha büyük bir kütüphane İstanbul’a geliyor. Bakanlığın bu yıl başlayacağı projeyle, Rami Kışlası'na 10 milyon kitabın bulunacağı bir kütüphane yapılacak.

Manisa Büyükşehir’den Emre Köyü’ne modern düzenleme!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mart ayı ikinci oturumunda Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Kula ilçesine bağlı Emre Köyü’ne yapılacak olan Yunus Emre ve Tabduk Emre Türbesi Çevresi Meydan Düzenlemesi projesi görüşüldü.

TOKİ Ankara Keçiören GATA Etlik Kışlası hastane ihalesi bugün!

TOKİ Ankara Keçiören Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Komutanlığı'nın Etlik Kışlası içerisinde çok katlı askeri hastane inşaatı ikmal işi ihalesi 1. oturumu bugün saat 15.00'de yapılacak.

TOKİ Ankara Keçiören GATA Etlik Kışlası'nda hastane yaptıracak!

TOKİ Ankara Keçiören Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Komutanlığı'nın Etlik Kışlası içerisinde çok katlı askeri hastane inşaatı ikmal işi ihalesi 1. oturumu 1 Mart 2016 tarihinde gerçekleşecek.

Kiracıya ihtarname avukatlık ücreti ne kadar?

Kiracının kira bedelini ödememesi halinde kendisine ihtar gönderilebiliyor. Kiracıya yapılacak ihtarname için avukata da belli bir masrafın ödenmesi gerekiyor. Peki, kiracıya ihtarname avukatlık ücreti ne kadar?

hasdal kışlası ne oldu Haberi

hasdal kışlası ne oldu

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi önceki gün, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) İstanbul Emlak Bölge Başkanlığı’nın, Hasdal ve Tümgeneral Selahattin Gökkartal Kışlaları için istediği imar planı değişikliğini görüştü. MSB, Eyüp ilçe sınırları içinde bulunan ve  toplam 508 hektarlık alanı kapsayan kışla alanının 121 hektarlık kısmının konut ve ticaret alanına alınması için talep ettiği imar değişikliği için ilk başvuru 10 Ekim 2013 tarihinde yapılmış, Belediye Meclisi söz konusu başvuru dosyasını, Milli Emlak Daire Başkanlığı’ndan görüş alındıktan sonra değerlendirmek üzere müdürlüğüne iade etmişti. Milli Emlak, İBB'ye gönderdiği yazıda, “itirazı gerektirir bir husus bulunmadığını” bildirdi.


17 bin 440 kişinin yaşaması öngörülüyor

MSB, 4 Haziran 2014 tarihinde yeniden başvurarak, önceki başvuruda bulunan akaryakıt ve ticaret fonksiyonlarını iptal etti. İBB Planlama Müdürlüğü’nün, MSB’nin başvurusu ile ilgili olarak yaptığı...