08 / 05 / 2024

Hatay Altınözü'nde depremzedeler için yapılan köy tipi afet evlerinin inşaatı tam gaz!

Hatay Altınözü'nde depremzedeler için yapılan köy tipi afet evlerinin inşaatı tam gaz!

Hatay'ın Altınözü ilçesinde köy tipi afet evlerinin inşası tüm hızıyla sürüyor. Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.



Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, konu ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu ve ilçede çok sayıda köy tipi evin inşasının devam ettiğine dikkat çekti. 

Köy evlerinin öncelikli olarak mahalleye uygun hazine arazilerine toplu şekilde inşa edilmesinin planlandığını dile getiren Rıfat Sarı, "Hazine arazisi olmayan bölgelerde farklı bir çalışma yapılıyor. Bu mahallelerimizde kamulaştırma yöntemiyle vatandaşlarımıza yer temin edilecek. Köy tipi afet evleri o yerlere konulacak" dedi ve bunun da olmaması halinde, yıkılan ya da ağır hasar alan evlerin bulunduğu alan uygun ise o alana evlerin yapılacağını belirtti. 

Hatay Altınözü nde depremzedeler için yapılan köy tipi afet evlerinin inşaatı tam gaz!

Rıfat Sarı, evlerin  500 metrekarelik alanda peyzajlı, çok güzel görünümlü, coğrafyaya ve ortama uygun şekilde inşa edileceğini vurguladı. 

Sarı, Babatorun'da örnek evlerin ortaya çıktığına dikkat çekerken; Boynuyoğun ve Yanıkpınar'da da çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Afet yaralarını devlet ve milletin el ele sarmaya çalıştığına vurgu yapan Rıfat Sarı, diğer tüm köylerde de ihtiyaç duyulan sayıda köy evi inşa edileceğinin altını çizdi. 

Hatay Altınözü nde depremzedeler için yapılan köy tipi afet evlerinin inşaatı tam gaz!

Geçtiğimiz günlerde de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı ilçesinde inşası tamamlanan ve depremzedelerin yerleştiği köy evlerine ilişkin görselleri yayınlamıştı. Bakan Kurum, yaptığı paylaşımında "Onlar en iyisine layık. Ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz, yapacağız" diye konuşmuştu.

Nurdağı'nda görüşleri alınan bir depremzede "Felaketten sonra devletimiz sağ olsun evi kısa bir sürede tamamladı. Eşya, koltuk, televizyon gibi her şeyi güzel bir şekilde teslim etti" demiş, başka bir depremzede de bir evde ne gerekiyorsa onun verildiğinin altını çizdi. 

Mayıs 2023 Aile Destek Programıyla hesaplara tek tek 1.250 TL yatırılacak! Bu ödemeleri almayı sakın unutmayın!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum: İstanbul'da tek bir riskli bina bırakmayacağız!

İkinci tur oy verme işlemi saat kaçta başlayacak? 28 Mayıs 2. tur cumhurbaşkanı seçimi saat kaçta bitecek?


Geri Dön