14 / 05 / 2024

Hatay Altınözü'ndeki kalıcı deprem konutlarında 4 blokun kaba inşaatı tamamlandı!

Hatay Altınözü'ndeki kalıcı deprem konutlarında 4 blokun kaba inşaatı tamamlandı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresince (TOKİ) Altınözü ilçesinde inşa edilen kalıcı konutlardan 4 blokun kaba inşaatında sona gelindi.



Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, deprem felaketinden sonra devlet ve millet olarak el ele yaraların sarılmaya çalışıldığına dikkat çekerek, konutlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İlçelerinde köy tipi afet evleri ve diğer kalıcı konularla yaklaşık 3 bin konut inşa edilmesinin planlandığına vurgu yapan Rıfat Sarı, "6 Şubat'ın üzerinden 100 günden fazla süre geçti. Depremden hemen sonra başlayan kalıcı konut çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor. Kalıcı konut projemiz Hatay'ın, hatta 11 ilin içinde en hızlı giden projelerimizden bir tanesi" ifadelerini kullandı. 

İlk etapta yapımı süren 20 bloktaki 364 konuttan 188'inin 2+1, 176'sının ise 3+1 olacağını dile getiren Sarı, "Şu an 4 blokun kaba inşaatı bitti. İnce işleri devam ediyor. Bunların ortalama teslim edilme süreleri 10 ay" şeklinde konuştu. 

Rıfat Sarı, söz konusu açıklamasında bu senenin sonunda ya da 2024 yılının başında konutların teslim edileceğini vurguladı.

Hatay Altınözü ndeki kalıcı deprem konutlarında 4 blokun kaba inşaatı tamamlandı!

Rıfat Sarı, konut sayısının 364'te kalmayacağının da altını çizdi ve aynı alan da yaklaşık 1500 konutun daha inşa edileceğini belirtti. 

İlçelerinde "çarşı kent" projelerinin de olduğuna vurgu yapan Sarı, bu konu ile ilgili de "Depremde iş yerleri zarar gören esnafımızın iş yerlerini bitirme noktasına geldik. 15-20 gün içinde üstyapıyı da bitirip iş yerlerini esnafımıza teslim edeceğiz. Bunun yanında 4 farklı noktada 2 bin konteynerlik kent oluşturuyoruz" açıklamasında bulundu ve öncelikle il merkezinde evlerini kaybetmiş kamu personellerinin yerleştirileceğinin altını çizdi. 

Hatay Altınözü ndeki kalıcı deprem konutlarında 4 blokun kaba inşaatı tamamlandı!

Ardından tüm hemşerilerinin ihtiyaç duyduğu noktada hepsini yerleştirmeye çalışacaklarına dikkat çeken Sarı, Türkiye'nin çok güçlü bir devlet olduğunu da dile getirdi. 

Rıfat Sarı, yaptığı açıklamasını "Başta Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm devlet büyüklerimiz ve siyasilerimiz, milletten aldığı destekle inşallah verdikleri sözleri yerine tek tek getirecekler" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

Deprem bölgesindeki 11 ilde ortofoto haritaları devrede: Sınırları değişen mülkiyetlerin yeri belirleniyor! 

112 metrekare 3+1 prefabrik ev ne kadar? İşte kampanyalı prefabrik ev fiyat listesi...

Altın son 120 günün en kötü haftasına imza attı!


Geri Dön