12 / 05 / 2024

Hatay Defne'de 3 katlı modern okul binası hizmete açıldı!

Hatay Defne'de 3 katlı modern okul binası hizmete açıldı!

Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan'ın takibi sonucunda, Defne-Çınarlı Mahallesi'ne 3 katlı modern bir okul binası kazandırıldı.



Yıllardan beri, eski ve köhne durumdaki binada eğitim-öğretimlerini sürdürmek zorunda kalan Toygarlı-Çınarlı sakinlerinin çocukları, artık modern bir binada ve daha kaliteli, daha çağdaş bir ortamda öğrenimlerini sürdürüyor. 

Toygarlı'ya bu okulun kazandırılmasında, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan'ın önemli katkısı var. İl Müdürü Karahan, geçtiğimiz yıl gittiği okuldaki durumu görünce, hemen okul yapımının programa alınması için girişimler başlattı, Valilik ise okul yapımını programa aldı ve kısa sürede de inşaatı tamamlanarak bu öğretim yılında açıldı.

Toygarlı-Çınarlı İlkokulu'ndaki öğrenciler, şimdi daha modern ve daha çağdaş fiziki ortamda eğitim-öğretim yapmanın hazını yaşıyorlar. İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan da, geçtiğimiz günlerde Toygarlı Mahallesi'ne ani ziyarete bulundu ve yeni yapılan okulu gezdi.

Her yer tertemiz, bina yeni, duvarlar yeni boyalı, masalar ve diğer eşyalar yeni, özetle aylar ve yıllar sonra, geç de olsa, Toygarlı'daki çocuklar daha modern bir ortamda eğitim şansı buldu.


Antakya Gazetesi

 


Geri Dön