18 / 05 / 2024

Hatay Güzelburç'a 2 milyon TL'lik köprü!

Hatay Güzelburç'a 2 milyon TL'lik köprü!

HBB, Antakya İlçesi Güzelburç Mahallesi’nde trafiği rahatlatmak ve bölgedeki çocukların okula güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi adına yapımını tamamladığı köprüyü halkın hizmetine sundu.



HBB, Antakya İlçesi Güzelburç Mahallesi’nde trafiği rahatlatmak ve bölgedeki çocukların okula güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi adına yapımını tamamladığı köprüyü halkın hizmetine sundu.


İnşa edilen köprünün açılış törenine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş,HBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr.Sait Günal, HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazearslan’nın yanı sıra Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Yıldırım Kaya, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Nevin Zeytineli, Saadet Partisi İl Başkanı Necmettin Çalışkan, , Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (HESOB) Başkanı Abdülkadir Teksöz, Güzelburç Mahalle Muhtarı Mehmet Şahutoğlu, dernek üyeleri, kuruluş temsilcileri ve çok sayıda bölge halkı katılım gösterdi.


Programa Ulu önder Musatafa Kemal Atatürk ve Aziz şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı. 


BELEDİYEMİZDEN TALEP ETİĞİMİZ HİZMETLER HIZLA GERÇEKLEŞİYOR


Açılış programı konuşmasında, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın sağlamış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eden Güzelburç Mahalle Muhtarı Mehmet Şahutoğlu, “Son bir yılda Büyükşehir Belediyesi tarafından mahallemize yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyetimizi belirtmek isterim. Alt yapı ve çevre düzenlemelerinin yanı sıra son olarak yapılan köprü, mahallemizin ulaşımını büyük ölçüde rahatlatmıştır. Çocuklarımızın okula gidiş gelişindeki kolaylığını arttırmıştır ve güvenli bir yol sağlanmıştır. Belediyemizden talepte bulunduğumuz hizmetlerin geri dönüşümünün hızla gerçekleşmesi, bizleri oldukça mutlu etmektedir. Bu itinalı ve titiz hizmet anlayışından dolayı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a mahalle halkım ve şahsım adına çok teşekkür ederim” dedi.


2 MİLYON TL’LİK YENİ KÖPRÜ


Güzelburç Mahallesi’ne yapılan köprü hakkında teknik bilgiler veren HBB Fen İşleri Daire Başkanı Nihat Tazearslan, “Yapımını tamamladığımız köprünün önceki hali sadece bir aracın geçebileceği, kullanım ömrünü doldurmuş hasarlı bir vaziyetteydi. Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatı üzerine proje ivedilikle başlatılmış, köprü ihale edilmiş ve toplamda 50 gün gibi kısa bir sürede hizmete açılmıştır. HBB tarafından yapılmış olan bu köprünün kurumumuza maliyeti 2 milyon Türk lirasıdır. Hatay genelinde ulaşım alanındaki istatistikî bilgilere göre toplam 13 adet köprü, 4 adet battı çıktı yapımı gerçekleştirilmiştir. Bugüne kadar yapılan tüm bu işlemlere ayrılan maliyet 70 milyon Türk lirası gibi azımsanamayacak bütçedir. Yapımı gerçekleşen hizmetlerin ve açılışını yapacağımız köprünün halkımıza hayırlı olmasını temenni ederim.” açıklamasında bulundu.


HATAY UZAN ZAMANDIR HAK ETTİĞİ HİZMETİ BAŞKAN SAVAŞ İLE GÖRDÜ


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay İl Başkanı Mehmet Güzelmansur yaptığı konuşmada, “Yapımı tamamlanan bu köprü, seçimden önce Büyükşehir Belediye Başkanımızın mahalle halkına vermiş olduğu sözün kanıtıdır. Seçim çalışmalarında Güzelburç Mahalle ziyaretinde halkın isteği üzerine verilen köprü sözünün tutulmuş ve yapımının tamamlanmış olmasından gurur duyuyorum. İşte bu nedenle “Huzurun teminatı ve hizmetin adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Uzun zamandan beri Hatay’da yapılmayan hizmetler Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Bizde ayrımcılık yok, birleştirme ve bütünlük var. Biz diğer partiler gibi umut tüccarlığı yapmak yerine halka hizmet sunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Büyükşehir Belediyesi olarak her hafta bir yerde açılış yapıyoruz. Birlik ve beraberliği sağladığımız bugünlerde son derece ciddiyetle hizmet veren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımıza, sonsuz teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.



ASİ NEHRİ ARITMA TESİSİ İLE TEMİZLENECEK”


Hatay’ın büyük bir sorunu haline gelen Asi Nehri’nin ıslahının en kısa zamanda yapılacağının müjdesini veren Başkan Savaş, “Antakya’nın ve Defne’nin en büyük sorunu olan Asi Nehri’nin iyileştirilmesi adına çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Üç etapta 56 dönümlük arsa alarak güzel bir proje hazırladık. Dünyanın son teknolojisi olan arıtma tesisi projesini Asi Nehri’nde uygulamak için ihalesini gerçekleştireceğiz. Bunların yanı sıra bölgedeki beldelerin ve köylerimizin Asi Nehri’ne akan tüm yollarını iptal ederek kanalizasyondan kurtaracağız.” ifadelerinde bulundu.



Hatay Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön