22 / 12 / 2024

Oylat Kaplıcaları'na 2 milyon TL'lik yatırım!

Oylat Kaplıcaları'na 2 milyon TL'lik yatırım!

İnegöl'ün en önemli marka değerlerinden biri olan Oylat Kaplıcaları, şifalı sularının yanı sıra doğal güzellikleri ve havasıyla dikkat çekiyor. Oylat Kaplıcaları'na 2 milyon TL'lik yatırım yapıldı...




İnegöl'ün en önemli marka değerlerinden biri olan Oylat Kaplıcaları, şifalı sularının yanı sıra doğal güzellikleri ve havasıyla dikkat çekiyor. Cilt hastalıklarından böbrek rahatsızlıklarına, kireçlenmeden nevrolojiye birçok sağlık probleminin tedavisinde yardımcı olan kaplıca sularıyla Oylat, ziyaretçilerini bekliyor. 



İnegöl Oylat Kaplıcası doğası ve şifalı sularıyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yoğun akınına uğrayan önemli bir turizm merkezi. Bursa-Eskişehir D-200 karayolu üzerinde bulunan ve İnegöl'e 27 kilometre uzaklıktaki Oylat Kaplıcaları, Uludağ'ın eteklerinde 840 metre yükseklikte yer alıyor. Kaplıca, Uludağ'ın kar suları ve civardaki kaynaklardan besleniyor. Oylat'ın kaplıca suları, özellikle banyo cilt ve kürleri konusunda dünyaca kabul edilen özelliklere sahip. İklimi, yörenin güzelliği ve suların bolluğu bu kaplıcanın sıhhi ve turistik değerini her geçen gün arttırıyor. Kaplıcanın suları radyoaktif sıcak sular grubuna dahil. Sıcaklığı 40,5 dereceyi bulan suyun kısırlık, romatizma, idrar yolları ve çocuk felci gibi birçok hastalığa iyi geldiği iddia ediliyor. Oylat'taki sıcak suyun en önemli sırrı, doğadan gelen sıcaklığını muhafaza etmesinde saklı. 


İlçe turizminin diğer önemli parçası da yine hemen Oylat Kaplıcalarının 2 km altında bulunan Oylat Mağarası. 720 ^ r# r metre uzunluğu ile Türkiye'nin 2'nci büyük mağarası olan Oylat Mağarası'nda bol miktarda sarkıt, dikit, sütun, duvar ve perde damlataşları bulunuyor. 


Yatak kapasitesi arttı Oylat'ın İnegöl'ün yüz akı olduğunu söyleyen İnegöl Belediye Başkanı ve Oylat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Alinur Aktaş, "Burası 7'den 70'e herkesin yararlanabileceği bir sağlık ve turizm merkezidir. Yemyeşil ormanlar içinde insanlara huzur ve şifa dağıtan bir tatil cenneti. Belediye olarak özellikle 2004 yılından sonra Oylat'ın yeniden imarı olarak da isimlendirilecek birçok projeyi hayata geçirdik. 


Oylat projelerine hayat vermeye devam ediyoruz. Bu kapsamda, arıtma tesisi ile konaklama kapasitesini artırmak için 2 yeni otel yaptık. Oylat'ın eski ve miadını doldurmuş otellerinden Büyük Otel'i yıkarak burasını Oylat'ın ikinci meydanı olarak düzenledik. Ayrıca mevcut otellerde yeni düzenlemeler yaparak eski görünümü ortadan kaldırdık" diyor. 


2 milyon liralık yatırım Oylat'ı sosyal aktivite yönünden de geliştirmeye çalıştıklarını anlatan Aktaş, 9 yıl önce 400 olan yatak kapasitesini şu anda binin üzerine çıkardıklarını belirtiyor. 

Türkiye'deki ilk yerli hidroelektrik santralini de Oylat'ta yaptıklarını hatırlatan Aktaş, şöyle devam ediyor: "Otelin genel ihtiyaçlarını kendimiz karşılıyoruz. Suyu hem havuzlarda kullanıyoruz hem de enerjiye dönüştürüyoruz. 


Ücretsiz otopark yaptık. Bütün bunlar için 2 milyon TL harcadık. Arıtma tesisimizi kurduk. Yeni yürüyüş yolları, şelale ve park yerleri yaparak Oylat mimarisine estetik ve farklı bir çevre kazandırdık. Oylat'ın merkezini farklı bir peyzaj çalışmasıyla ilgi odağı haline getirdik. Dilden dile dolaşan Oylat hikayesini buradaki meydanda figürlerle canlandırdık. Artık Oylat'ın güzel bir meydanı var." Buranın gün geçtikçe daha da güzel olacağını anlatan Aktaş, Oylat'ın şifa dağıtan kaplıcası, eşsiz doğası ve Türkiye'nin en büyük 2'nci mağarasıyla doğa dostlarını ağırlamayı beklediğini söylüyor. 



Ekonomist İnegöl


Geri Dön