28 / 04 / 2024

Hatay'da acele kamulaştırma yapılacak yatırımlar TBMM'de!

Hatay'da acele kamulaştırma yapılacak yatırımlar TBMM'de!

3103 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre Hatay ilinde acele kamulaştırma yapılacak yatırım ve ilgili alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, 3103 sayılı Cumhurbaşkanı Kararına göre Hatay ilinde acele kamulaştırma yapılacak yatırıma ve ilgili alanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Şahin, sorusunun Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Şahin, ''Resmi Gazete'de 22 Ekim 2020 tarihinde, Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), enerji nakil hatlarının yapımı amacıyla Ankara, Hatay, Gaziantep, Mersin ve Kilis illerinde bazı taşınmazları acele kamulaştırılması hakkında Cumhurbaşkanı Kararı yayımlanmıştır. 3103 sayılı, Kamulaştırma Bilgileri ve Güzergahları Gösterilen Enerji Nakil Hatlarının Yapımı Amacıyla Söz Konusu Güzergahlara İsabet Eden Bazı Taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü Tarafından Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar başlıklı kararın ekli listesinde Hatay ili Yayladağı ilçesi Altınözü Mahallesinde Yukarıokçular, Şenköy, Çatbaşı, Güneydam, Hanyolu, Yanıkpınar, Dokuzdal, Yiğityolu güzergahı Hanyolu-Karbeyaz Grubu Enerji Nakil Hattı doğrultusunda 16.745 m, 2.513 m2 istimlak alanı, 223.071 m2 irtifak alanı olarak belirtilmiştir. Bu karara ek olarak yayımlanan kararlara göre Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde “9G3015 Doğanpınar DM Boztepe KÖK Enerji Nakil Hattı”, Kastamonu'da “OSB TM- Gölköy DM Enerji Nakil Hattı” ve Ankara'nın Beypazarı ilçesinde “TUV KÖK- Dikmen KÖK Enerji Nakil Hattı”nın yapımı için kamulaştırmaların yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı kararları yayımlanmıştır. Ancak Hatay ili için hangi gerekçe ile kamulaştırma yapıldığı belirtilmemiştir'' diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin'in soruları:
1. Hatay ilinde acele kamulaştırmaya gerekçe olan yatırım nedir?

2. Hangi alanlar kamulaştırılacaktır?

3. Yatırım neden açık olarak ifade edilmemiştir? 
 


Geri Dön