28 / 04 / 2024

Hatay'da önce risk taşıyan binalar yıkılacak!

Hatay'da önce risk taşıyan binalar yıkılacak!

Hatay'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalarda öncelik risk taşıyan binalara verilecek. Hatay, Emek ve Aksaray mahallelerinde bulunan konutların kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yerlerine çok katlı binaların yapılacak olması ise tekrardan gündeme geldi.



Kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak binalarda önceliğin risk taşıyan binalara verilmesi gerektiği belirtildi. Çok katlı risk taşıyan binalara önceliğin verilmesini isteyen vatandaşlar, isteklerinin bir an önce uygulamaya geçirilmesini bekliyor.



Şehrimizin Emek ve Aksaray mahallelerinde bulunan konutların kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yerlerine çok katlı binaların yapılması gündemde.



Bu yerleşim yerlerinde oturan vatandaşlar,  tek veya iki katlı evlerin kentsel dönüşüm uygulaması çerçevesinde yıkılması yerine, önceliğin esas risk taşıyan çok katlı binaların kapsama alınmasının daha doğru bir karar olacağını belirtti.



Esas deprem riski taşıyan apartmanların daha sağlıklı duruma getirilmesi gerekirken, daha az risk taşıyan bir veya iki katlı evlerin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yerlerine çok katlı binaların yapılması, vatandaşların kafasında soru işareti bırakmaktadır.



Yapılışlarının aradan 35-40 yıl geçmiş ve adeta yıkılıyorum diye haykıran apartmanlar için, yeni bir imar planı hazırlanarak kat sayısının artırılması halinde vatandaşlar kendi imkânları dâhilinde kentsel dönüşüm projesini uygulayabilecekler.




Hatay Yorum Gazetesi




Haber Samandağ Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Hatay'ın birinci derecede deprem fay hattı üzerinde olduğu bilinen bir gerçek. Bu gerçek göz önünde bulundurularak, şehrimizin Emek ve Aksaray Mahallelerinde bulunan konutların kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yerlerine çok katlı binaların yapılması gündemde. Bu yerleşim yerlerinde oturan vatandaşlar, tek veya iki katlı evlerin kentsel dönüşüm uygulaması çerçevesinde yıkılması yerine, önceliğin esas risk taşıyan çok katlı binaların kapsama alınmasının daha doğru bir karar olacağı kanısındalar. 


Esas deprem riski taşıyan apartmanların daha sağlıklı duruma getirilmesi gerekirken, daha az risk taşıyan bir veya iki katlı evlerin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılarak yerlerine çok katlı binaların yapılması, vatandaşların kafasında soru işareti bırakıyor. Yapılışlarının aradan 35-40 yıl geçmiş ve adeta yıkılıyorum diye haykıran apartmanlar için, yeni bir imar planı hazırlanarak kat sayısının artırılması halinde vatandaşlar kendi imkânları dâhilinde kentsel dönüşüm projesini uygulayabilecekler. Söz konusu binalarda oturan dar gelirli vatandaşlar, yapımcı şirketlere daha az para ödeyerek mağduriyetleri bir nebze olsun gidereceği, 10 daireli 5 katlı binaların yeniden yapılması için her ev sahibinin 100 bin liraya yakın para ödemeleri gerekeceği belirtiliyor. 


Samandağ Gazetesi


Geri Dön