28 / 04 / 2024

Silivri'de deprem riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Silivri'de deprem riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Silivri Belediyesi, deprem riski taşıyan binaların yıkımına hız verdi. Kentsel dönüşüm çalışları kapsamında Alibey Mahallesinde yapılan çalışmada dayanıksız olduğu belirlenen ve daha önce boşaltılan bina iş makineleri ile yıkıldı.




Silivri Belediyesi, deprem riski taşıyan binaların yıkımına hız verdi. Kentsel dönüşüm çalışları kapsamında Alibey Mahallesinde yapılan çalışmada dayanıksız olduğu belirlenen ve daha önce boşaltılan bina iş makineleri ile yıkıldı. Yıkım alanına girerek inşaat artığı toplamak isteyen vatandaşlar ile polis arasında tartışma yaşandı. 

Yetkililer harekete geçti Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Silivri Ali Bey Mahallesi'nde bazı binaların eski ve depreme dayanıksız durumda olması yetkilileri harekete geçirdi. Silivri Belediyesi imar ve Şehircilik Müdürlüğü, Park ve u s Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından koordine edilen çalışma ile Alibey Mahallesi'ndeki eski bina iş makinesi ile yıkıldı. Yetkililer yıkım nedeniyle oluşan tozdan etkilenilmemesi için yıkım alanına su sıktı. Yıkım yapılan binanın bulunduğu sokak yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İş makineleri birkaç saat içinde eski binayı moloz yığını haline getirdi. 

Yıkımcılar ile vatandaş tartıştı Yıkım sahasında farklı bir tartışma da yaşandı. Ortaya çıkan inşaat artığı malzemeleri almak isteyen vatandaşlar ile yıkım ekibi arasında tartışma çıkınca devreye polis girdi. Ancak yıkımdan malzeme almak isteyen kişiler polislerle de uzun süre tartıştı. 

Polisin uyanları üzerine at arabalarıyla alana gelen vatandaşlar uzaklaşmak zorunda kaldı. Belediye görevlileri benzer çalışmanın diğer mahallelerde de süreceğini, deprem riski taşıyan eski binaların yıkılarak depreme dayanıklı konutların yapılacağını belirtti. 



Gazete İstanbul


Geri Dön