27 / 04 / 2024

Mersin Silifke'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin Silifke'de metruk binalar yıkılıyor!

Mersin’in Silifke ilçesinde, ilçe sınırları içerisinde bulunan, emniyet ve sağlık açısından risk taşıyan metruk binalar yıkılıyor.



Mersin'in Silifke ilçesinde güvenlik açısından büyük risk oluşturan binaların yıkımı, bina sahiplerinin izniyle yıkılıyor. Akdeniz Haberler Gazetesi'nde yer alan habere göre; Taşucu Mahallesi’inde bulunan bir ev Silifke Belediyesi Fen İşleri ekipleri tarafından iş makineleriyle yıkıldı. 

Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, mahallelerimizde, terk edilmiş, yıkılmaya yüz tutmuş, yangın ve göçme tehlikesi arz eden binaları, olumsuz bir durumla karşılaşmadan önce yıktıklarını söyledi.

Altuok, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden, metruk binaları muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın talepleri ile tespit edip, sahiplerinden de gerekli izni aldıktan sonra ya da mahalle sakinlerimizin talebi üzerine incelemelerimiz ve yine gerekli izinlerin alımından sonra yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, mahallelerinde bu tür metruk bina var ise bizlere iletmeleridir. Bizlere bilgi verirlerse biz de belediye olarak, bir olumsuzluk yaşanmadan çözüm üretebiliriz" diye konuştu. 


Geri Dön